Πέρασε σαν άνεμος από το «St Mary's» και βλέπει το ντέρμπι από την πρώτη θέση...

Με σκορ 3-0 επικράτησε η Τσέλσι της Σαουθάμπτον στο «St Mary’s» για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πριν την έναρξη του ντέρμπι στο «Άνφιλντ». Εντέν Αζάρ (30’) και Ρος Μπάρκλεϊ (57’) και Άλβαρο Μοράτα (90+3’ ) τα γκολ για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι.



Πέρασε σαν άνεμος από το «St Mary's» και βλέπει το ντέρμπι από την πρώτη θέση...

Ο Αζάρ συνεχίζει χωρίς φρένα, βρίσκοντας δίχτυα για έβδομη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ενώ ο Ρος Μπάρκλεϊ χρίστηκε σκόρερ αλλά και ασίστμαν για πρώτη φορά με τη φανέλα των «μπλε». Οι Λονδρέζοι έφτασαν πλέον τους 20 βαθμούς, μετρώντας έναν περισσότερο από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι που αναμετρώνται εντός ολίγου στο Μέρσεϊσαϊντ.

Ο Ζιρού έγινε ο 17ος Γάλλος παίκτης με 200 συμμετοχές στο αγγλικό πρωτάθλημα, ενώ η Σαουθάμπτον, που έμεινε με μόλις μια νίκη και 5 βαθμούς στο πέρασμα των 8 αγωνιστικών, έχει ηττηθεί στο σύνολο των τελευταίων 7 συναντήσεών της με την Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις.

Το ματς

Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι εισήλθαν με ορμή στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν το γρήγορο γκολ, το οποίο λίγο έλειψε να βρουν στο 8ο μόλις λεπτό! Η προσπάθεια του Αζάρ ανακόπηκε αλλά ο Γουίλιαν έγινε αμέσως κάτοχος της μπάλας, επιχείρησε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι βρίσκοντας πρώτα σε σώματα αμυνομένων.

Στο 26’ το ματς θα μπορούσε ωστόσο να έχει πάρει διαφορετική τροπή. Ο Μπέρτραν επιχείρησε σέντρα εντός περιοχής αλλά ο Ινγκς έστειλε την μπάλα στην... κερκίδα από ιδιαιτέρως πλεονεκτική θέση. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αζάρ έμελλε να τον τιμωρήσει! Ο Μπάρκλεϊ πίεσε ψηλά, «έκλεψε» την μπάλα από τον Χόιμπεργκ και μεταβίβασε άμεσα στον Βέλγο, ο οποίος σημείωσε με ψύχραιμο πλασέ το 7ο τέρμα του στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Και αφού ο Μπάρκλεϊ σημείωσε την πρώτη του ασίστ με την Τσέλσι στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, πέτυχε στο 57ο λεπτό και το πρώτο του τέρμα με το σύλλογο. Ο Γουίλιαν «γέμισε» από στημένη φάση μέσα στην περιοχή, ο Ζιρού γύρισε με ανάποδο ψαλιδάκι στην μπάλα προς την εστία και ο Άγγλος μέσος πέτυχε το 2-0 με κοντινή προβολή.

Στο 79’ και στο 83’ ο Κέπα σημείωσε δύο εκπληκτικές επεμβάσεις σε σουτ των Ρέντμποντ και Ινγκς, με την μπάλα να περνά και στις δύο περιπτώσεις εκτός αγωνιστικού χώρου με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού. Χαμένο τετ-α-τετ κατέγραψε ξανά ο Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον ΜακΚάρθι από κοντινή απόσταση στο 80ο λεπτό. Κάτι που κατάφερε ωστόσο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0!

Οι συνθέσεις

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Σεντρίκ, Γιοσίντα, Μπέντναρεκ (46’ Ρομέου), Χεντ, Μπέρτραντ, Χόιμπιεργκ, Λεμινά, Ρέντμοντ, Γκαμπιαντίνι (78’ Λονγκ), Ινγκς

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνο, Μπάρκλεϊ (81’ Κόβασιτς), Γουίλιαν (75’ Πέδρο), Ζιρού (68’ Μοράτα), Αζάρ

Σκόρερς

30’ Αζάρ, 57’ Μπάρκλεϊ

Διαιτητής

Κρεγκ Πόουσον

Ιωάννης Τζιουμακλής