Διέσυρε την Γουότφορντ η Μπόρνμουθ, συνεχίζει να ανεβαίνει η Γουλβς

Στην συντριβή της Γουότφορντ εκτός έδρας προχώρησε η Μπόρνμουθ, που πέρασε έστω και προσωρινά στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας επικρατώντας με σκορ 4-0. Συνέχισε την πολύ καλή της παρουσία η Γουλβς, που κέρδισε 1-0 εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας και παρέμεινε κοντά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Δυσκολεύτηκε αρκετά η Τότεναμ αλλά πήρε το τρίποντο με την Κάρντιφ, γκολάρα ο Γκίλφι Σίγκουρντσον για να χαρίσει στην Έβερτον τη νίκη μέσα στην Λέστερ.



Διέσυρε την Γουότφορντ η Μπόρνμουθ, συνεχίζει να ανεβαίνει η Γουλβς

Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Ντέιβιντ Μπρουκς έδωσε το προβάδισμα στην Μπόρνμουθ απέναντι στην Γουότφορντ, ανοίγοντας τον δρόμο για την πολύ άνετη επικράτηση της ομάδας του, η οποία τα βρήκε πολύ εύκολα από την αποβολή του Κρίστιαν Καμπασέλε κι έπειτα. Ο Τζόσουα Κινγκ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που ακολούθησε (33’), για να έρθει ο ίδιος παίκτης στο 45’ και να κάνει το 3-0. Καμία σχέση το τέλος του ματς συγκριτικά με το πως ξεκίνησε, κάτι στο οποίο συνέβαλε το τελειωτικό 4-0 του Κάλουμ Γουίλσον αμέσως μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια (47’). Άνετα μέχρι το τέλος τα «κεράσια» που για την ώρα πέρασαν πάνω από την Άρσεναλ.

Ενδιαφέρον ματς στο «Σέλχαστ Παρκ», με τις Κρίσταλ Πάλας και Γουλβς να ξεκολλάνε από ένα σημείο και μετά αλλά να δυσκολεύονται πάρα πολύ στο να δημιουργήσουν κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Ωστόσο στην πορεία ήρθαν αρκετοί κίνδυνοι και το τελικό 1-0 υπέρ των «λύκων» φαντάζει λίγο «ψεύτικο» βάσει των ευκαιριών στην πορεία, με τα δοκάρια να σταματούν έκαστη από το επόμενο γκολ. Στην έβδομη θέση το σύνολο του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, μετρώντας 15 βαθμούς, όσους έχει και η Άρσεναλ. Ακολουθεί πίσω του η Γουότφορντ με 13.

Αναμέτρηση με γκολ έδειξε από την αρχή της πως θα είναι αυτή της Λέστερ κόντρα στην Έβερτον, με αμφότερες τις πλευρές να προσφέρουν πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά. Το έναυσμα έδωσε ο Ριτσάρλισον, που αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το πόσο σημαντικός είναι στα «ζαχαρωτά», τελείωσε πολύ όμορφα την ευκαιρία που του δόθηκε στο 7ο λεπτό. Ο πολύ δραστήριος Ρικάρντο Περέιρα ήταν αυτός που έδωσε την λύση στους γηπεδούχους, που πήγαν στην ανάπαυλα έχοντας λιγότερο άγχος, ωστόσο όπως φαινόταν πως θα έρθουν γκολ στο πρώτο μέρος, έτσι φάνηκε και πως η Λέστερ δύσκολα θα τελείωνε το ματς με 11. Σε κακό απόγευμα ο Γουες Μόργκαν, που την γλίτωσε μία αλλά όχι και δεύτερη, βλέποντας τον δρόμο για τα αποδυτήρια στο 63ο λεπτό. Δεκατέσσερα (14) λεπτά αργότερα ακολούθησε το σπάνιας ομορφιάς τέρμα του Σίγκουρντσον, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 που έφερε την Έβερτον στην δέκατη θέση.

Νίκη με μικρή διαφορά πήρε η Τότεναμ, που όσο έμενε το 1-0 απέναντι στην Κάρντιφ τόσο αγχωνόταν ο κόσμος της. Κι αυτό γιατί πέραν από το γκολ του Έρικ Ντάιερ στο πρώτο ημίχρονο, οι Spurs έδειχναν εντελώς αναξιόπιστοι στην επίθεση, αστοχώντας σε πολύ καλές ευκαιρίες για να αποκτήσουν μαξιλάρι ασφαλείας. Με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος χάθηκε η πιο κλασσική απ’ όλες, στην οποία ήρθε απάντηση από τους Ουαλούς λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Ουγκό Γιορίς, που είχε χρειαστεί να βάλει αρκετά το χεράκι του στην αναμέτρηση. Το γεγονός ότι από το 58’ η Κάρντιφ έπαιζε με δέκα απλοποίησε αρκετά την κατάσταση για να έρθει προσωρινά η τρίτη θέση, πάνω από την συμπολίτισσα Τσέλσι.

Τέλος σημαντικό βαθμό πήρε η Χάντερσφιλντ, τον μόλις δεύτερό της φέτος, που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Μπέρνλι εκτός έδρας με τον κεντρικό αμυντικό Κριστοφέρ Σνιντλέρ να ισοφαρίζει στο 66’ το γκολ που είχε πετύχει από το 20λεπτο επίσης με κεφαλιά ο Σαμ Βόουκς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα παιχνίδια των 17:00:

Γουότφορντ – Μπόρνμουθ 0-4

Κρίσταλ Πάλας – Γουλβς 0-1

Λέστερ – Έβερτον 1-2

Τότεναμ – Κάρντιφ 1-0

Μπέρνλι – Χάντερσφιλντ 1-1

Γιώργος Σιάφας