Κλοπ: «Χρέος μας να ευχαριστούμε τον κόσμο»

Ένα… χορταστικό ποιοτικά ματς ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι προσδοκά για την Κυριακή ο Γιούργκεν Κλοπ, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο η ομάδα του αλλά και η ομάδα του Γκουαρντιόλα είναι από αυτές που μπορούν και πρέπει να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο που τους παρακολουθεί…



Κλοπ: «Χρέος μας να ευχαριστούμε τον κόσμο»

Μετά τον αγώνα με την Τσέλσι, ένα ακόμα δύσκολο τεστ περιμένει τη Λίβερπουλ, απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ», με τον Γιούργκεν Κλοπ να περιμένει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες, όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα με τους «κόκκινους» απέναντι στους «μπλε».

Κάτι που για τον Γερμανό είναι σαν… χρέος για τους φιλάθλους που περιμένουν να απολαύσουν ποδοσφαιρικό θέαμα, ενώ και οι ομάδες του Πεπ Γκουαρντιόλα προσφέρονται για αυτό: «Γύρισα στον Μαουρίτσιο Σάρι και του χαμογέλασα, και με κοίταξε με τρόπο που να λέει ‘το απόλαυσες’. Βασικά, ναι. Ήταν ένα πολύ καλό ματς, όπως και με την Σίτι έχουν γίνει πολύ ωραία παιχνίδια. 

Η σημαντικότερη δουλειά μας στο ποδόσφαιρο είναι να ευχαριστούμε τον κόσμο. Γιατί απλώς είναι μόνο ποδόσφαιρο. Δεν σώζουμε ζωές, είμαστε καλοί μόνο στο να παίζουμε μπάλα. Αν δεν ικανοποιούμε τον κόσμο, τότε για ποιο λόγο παίζουμε;

Δεν είναι πάντοτε δυνατό αυτό και είναι πάντα μια δύσκολη δουλειά, αλλά αυτό είναι πραγματικά το πιο σημαντικό. Οι ομάδες του Πεπ είναι οι καλύτερες σε αυτό, και μπορώ αυτό να το παραδεχθώ εύκολα γιατί είναι τόσο προφανές. Χρειάζεται να είμαστε στο 100% προσεκτικοί, για να ανταπεξέλθουμε απέναντι στην ποιότητα της Σίτι».

Xρήστος Γραβιάς