Ο Σωκράτης έδειξε το δρόμο, ακολούθησαν οι Σμιθ-Ρόου και Γκεντουζί…

Με σκορ 3-0 επικράτησε η Άρσεναλ της Καραμπάγκ στο Μπακού για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Πρώτο γκολ με το σύλλογο για τους Παπασταθόπουλο (4’), Σμιθ-Ρόου (53’) και Γκεντουζί (80’)



Ο Σωκράτης έδειξε το δρόμο, ακολούθησαν οι Σμιθ-Ρόου και Γκεντουζί…

Η Άρσεναλ παρέμεινε με μόλις μια ήττα στις 16 τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έχει δώσει για ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων ενώ ο Έμιλ Σμιθ-Ρόου (18 ετών & 67 ημερών) έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει με το σύλλογο σε επίσημη αναμέτρηση από το Σεπτέμβριο του 2011 και έπειτα, όταν ο Όξλεϊντ Τσάμπερλεν είχε βρει δίχτυα απέναντι στον Ολυμπιακό μετρώντας 18 έτη και 43 ημέρες ζωής.

Το ματς

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός άνοιξε το σκορ στο 4ο μόλις λεπτό, όταν και βρέθηκε στην πορεία της μπάλας έπειτα από κεφαλιά του Μονρεάλ και σημείωσε με προβολή το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των «κανονιέρηδων»! Στο 18ο λεπτό ο Σμιθ-Ρόου βρέθηκε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων, οι οποίοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 27ο λεπτό με σουτ του Μαντάτοφ που εξουδετέρωσε ο Μπερντ Λένο.

Λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης δεν βρήκε στόχο με παρόμοια έμπνευση ενώ η μεγαλύτερη στιγμή των Αζέρων καταγράφηκε στο 40 λεπτό, με τον Οζόμπιτς να σουτάρει εντός εστίας και τον Γερμανό πορτιέρο των «gunners» να εξουδετερώνει την προσπάθειά του με εκπληκτική επέμβαση!

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Έμερι βρήκαν άμεσα το δεύτερο γκολ, αφού ο Έμιλ Σμιθ-Ρόου εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ιγουόμπι, πλασάροντας εύστοχα με το δεξί για το 2-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γκεντουζί δέκα λεπτά πριν το τέλος με ένα ευθύβολο δεξί σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Οι συνθέσεις

Καραμπάγκ: Βάγκνερ, Ρζέζνιτσακ, Γκουσέγιοφ, Μεντβέντεφ, Αγκόλι, Γκαράγιεφ (84’ Σλάφτσεφ), Μίτσελ, Ζουμπίρ, Μαντάτοφ (61’ Ντελάργκε), Οζόμπιτς (67’ Αμντουλάγιεφ), Εμεγκάρα

Άρσεναλ: Λένο, Παπασταθόπουλος, Χόλντινγκ, Μονρεάλ (46’ Τορέιρα), Λιχτστάινερ, Κολάσινατς, Γκεντουζί, Ελνένι, Σμιθ-Ρόου (65’ Οζίλ), Ιγουόμπι (71’ Λακαζέτ), Γουέλμπεκ

Σκόρερς

4’ Παπασταθόπουλος, 53’ Σμιθ-Ρόου, 80’ Γκεντουζί

Διαιτητής

Νταβίντε Μάσα (Ιταλός)

Στο άλλο ματς του ομίλου

Βόρσκλα Πολτάβα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-2

Ιωάννης Τζιουμακλής