Άστον Βίλα «καλεί» Τιερί Ανρί

Το όνομα του Τιερί Ανρί φαίνεται πως έχει πρώτο στη λίστα της η Άστον Βίλα, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, ως διάδοχο του Στιβ Μπρους, μετά την απόλυσή του.



Άστον Βίλα «καλεί» Τιερί Ανρί

Η απόλυση του προπονητή ήταν το κερασάκι στην τούρτα, αφού τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, ο νέος διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Πίρσλοου έχει «ξηλώσει» τους πάντες από την Άστον Βίλα, προκειμένου να αλλάξει την πορεία του συλλόγου. Συνολικά, 7 μέλη του τιμ αποχώρησαν, με τον Μπρους να βλέπει την πόρτα της εξόδου ως φυσικό επακόλουθο. Ο Τιερί Ανρί είναι η πρώτη επιλογή, προκειμένου ο Γάλλος να επαναφέρει τη Βίλα στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο παλαίμαχος άσσος της Άρσεναλ μοιάζει να είναι ο εκλεκτός και με την συγκατάθεση του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της ομάδας Σαουίρις, ο οποίος είναι μεγάλος θαυμαστής του. Ο Αιγύπτιος είχε εισιτήριο διαρκείας στους «κανονιέρηδες», την περίοδο που ο Ανρί θριάμβευε στο Νησί και στο θρυλικό Χάιμπουρι. Ο Γάλλος, να θυμίσουμε, ανήκει το προπονητικό επιτελείο του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ με την εθνική Βελγίου, ως βοηθός του, όμως επιθυμία του είναι να αναλάβει χρέη ομάδας ως προπονητής. 

Η Άστον Βίλα πάντως, έχει κι'άλλους υποψήφιους στο καρνέ της, όπως ο έμπειρος Πάολο Σόουζα, ο οποίος μόλις πριν λίγες ημέρες εγκατέλειψε την Κίνα. Μπίλιτς και Φονσέκα έχουν συζητηθεί όμως και οι δύο περιπτώσεις δεν μοιάζει εφικτό να προχωρήσουν, με τον πρώτο μόλις πριν μία εβδομάδα να αναλαμβάνει σύλλογο στη Σαουδική Αραβία και τον δεύτερο να ανήκει ήδη στη Σαχτάρ, έχοντας και υποχρεώσεις με το Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οι «Χωριάτες» θα κάνουν τα πάντα για να επανέλθουν στην αίγλη της πρώτης κατηγορίας, με την περίπτωση του Ανρί να μοιάζει ιδανική για εκείνους, τόσο από άποψη προπονητικών γνώσεων, όσο και από θέμα εμπορικότητας, προσελκύοντας με αυτό τον τρόπο πιο εύκολα μεταγραφικούς στόχους. 

Έλενα Χαριτάκη