Μέσι: Μια ποδοσφαιρική... ευλογία (vid)

Το διασκέδασε. Το χαιρόταν. Και μαζί του χαιρόταν και ο κόσμος που είδε το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Τότεναμ. Ο χαμογελαστός Λιονέλ Μέσι στο «Γουέμπλεϊ» έκανε τη διαφορά, πέτυχε δυο γκολ, είχε δυο δοκάρια, είχε συμμετοχή στα τέρματα των Κουτίνιο και Ράκιτιτς και έφτασε στα 22 γκολ σε 29 ματς απέναντι σε Άγγλους αντιπάλους.  



Μέσι: Μια ποδοσφαιρική... ευλογία (vid)

Ο Αργεντινός «μάγος» είναι ο ποδοσφαιριστής που οι υγιείς φίλοι του αθλήματος, θα επαναλάβουν τα λεγόμενα των Ρίο Φέρντιναντ και Γκάρι Λίνεκερ, οι οποίοι, παρά το γεγονός πως επρόκειτο για ήττα ομάδας της πατρίδας τους, δήλωσαν και οι δυο ευλογημένοι που βρέθηκαν στο γήπεδο και θαύμασαν μια αριστουργηματική βραδιά του ηγέτη των Καταλανών.

«Είναι σαν να κρατάει ένα τηλεχειριστήριο στο χέρι και κάνει ό,τι θέλει» είπε ο άλλοτε αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον πρώην άσο της Λέστερ και νυν παρουσιαστή, Λίνεκερ, να δηλώνει: «Ήταν πραγματικά τιμή μου που ήμουν στο Γουέμπλεϊ και τον είδα να παίζει».

Ο Μέσι έβαλε και την Τότεναμ στη λίστα με τις αγγλικές ομάδες εις βάρος των οποίων έχει πετύχει γκολ, φτάνοντας πλέον στα 22 τέρματα απέναντι σε εκπροσώπους του Νησιού, με την Άρσεναλ να έχει δεχθεί 9 από τον βραχύσωμο «καλλιτέχνη», τη Μάντσεστερ Σίτι να τον έχει δει 6 φορές να σκοράρει, την Τσέλσι να έχει μετρήσει 3 γκολ από εκείνον και τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ να έχουν «πληγωθεί» από δύο φορές.

Ο τρόπος που σκόραρε, ο τρόπος που έφτιαξε αλλά και τελείωσε τη φάση στο πρώτο προσωπικό του γκολ στο «Γουέμπλεϊ», τα δύο δοκάρια που ήταν... σαν να ήθελε να το κάνει αφού δεν άλλαξε το παραμικρό στις κινήσεις και το σουτ που έκανε. Πάνω απ' όλα το χαμόγελό του, ο ιδιαίτερος πανηγυρισμός και οι μπαλιές προς τους συμπαίκτες του, συνέβαλαν σε μια βραδιά που και πικραμένος οπαδός της Τότεναμ να είσαι, αναγνωρίζεις το μεγαλείο του «Λίο».

Όπως ακριβώς το αναγνώρισε και ο Ποτσετίνο κάνοντας λόγο για ήττα από τον Μέσι κι όχι από τη Μπαρτσελόνα...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης