Κατηφόρα δίχως τέλος για Γιουνάιτεντ μετά από 29 χρόνια!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βιώνει ένα κινηματογραφικό δράμα, σκηνοθετώντας το δεύτερο χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της!  



Κατηφόρα δίχως τέλος για Γιουνάιτεντ  μετά από 29 χρόνια!

Τα πάντα πάνε λάθος στο στρατόπεδο των «κόκκινων διαβόλων», με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Η Γιουνάιτεντ, μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση και ήττα από τη Γουέστ Χαμ με 3-1, σημείωσε τη μεγαλύτερη αρνητική εκκίνησή της, από την περίοδο 1989-1990!

Τότε, η τραγική κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγο έλειψε να οδηγήσει τον (μετέπειτα Σερ) Αλεξ Φέργκιουσον στην απόλυση αφού μέχρι τα Χριστούγεννα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.  Οι «κόκκινοι διάβολοι» παρουσιάζουν χειρότερη συγκομιδή βαθμών ακόμη και απο την περίοδο 2013-14, τότε που ο Ντέιβιντ Μόγιες είχε διαδεχτεί τον Σερ Άλεξ, σε ένα μεταβατικό και -όπως εξελίχθηκε- εφιαλτικό στάδιο με την ομάδα να τερματίζει έβδομη, στη χειρότερη θέση της από το 1991 και μετά. 

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, όμως το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο. Ο Πογκμπά παίζει όποτε έχει ορέξη, ο Σάντσες είναι η σκιά του καλού του εαυτού, ο Ντε Χέα δέχεται διαρκως γκολ, ενώ ο Μουρίνιο ψάχνει συμμάχους στα αποδυτήρια, εν μέσω εχθρών. Η ταυτότητα ενός από τα πιο μεγάλα κλαμπ, σε Αγγλία και Ευρώπη, μοιάζει πως έχει χαθεί, ενώ η αίγλη ενός  ονόματος των γηπέδων με βαρύ πρόσημο ξεθωριάζει επικίνδυνα. 

Μένει να φανεί, αν το αγωνιστικό τέλμα των «κόκκινων διαβόλων» θα τερματίσει ως δια μαγείας ή αν οι αλλαγές είναι αναγκαίες και απαραίτητες. Αρχής γενομένης από την καρέκλα του Πορτογάλου κόουτς, η οποία όχι απλά «τρίζει», αλλά ορισμένοι ποδοσφαιριστές την... κουνούν με δύναμη μέχρι να ντελαπάρει. Ήδη το ESPN και το BeInsports κάνουν λόγο για επαφές με τον Ζιντάν ενώ η Sunday Mail κάνει λόγο για άμεση απομάκρυνση του μέσα στη διακοπή για τις εθνικες ομαδες. 

Έλενα Χαριτάκη