Μεγάλο ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Το ντέρμπι κορυφής του «Στάμφορντ Μπριτζ» ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Λίβερπουλ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 7ης «στροφής» στην Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός έδρας αποστολές για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ. Μέσα παίζουν Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ.



Μεγάλο ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Τρεις ημέρες μετά τη μεταξύ τους μονομαχία στο Λιγκ Καπ, η οποία βρήκε νικήτρια την Τσέλσι (2-1) με το εκπληκτικό σόλο του Αζάρ, οι «μπλε» υποδέχονται αυτή τη φορά τη Λίβερπουλ στο Λονδίνο στο ντέρμπι κορυφής της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Τσέλσι (16 β.) αναζητά την νίκη ώστε να επιστρέψει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Λίβερπουλ (18 β.) ψάχνει το επτά στα επτά, το οποίο θα την διατηρήσει σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα και θα την κάνει την πρώτη ομάδα ιστορικά στην Πρέμιερ Λιγκ που ξεκινά με επτά σερί νίκες τη σεζόν.  

Σε αντίθεση με τη μεσοβδόμαδη αναμέτρηση, οι Μαουρίτσιο Σάρι και Γιούργκεν Κλοπ θα παρατάξουν σήμερα τις ομάδες τους με όλα τους τα όπλα στο χορτάρι του «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο Ιταλός τεχνικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει ουσιαστικά κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, σε αντίθεση με τον Γερμανό που είναι αναγκασμένος να περιμένει έως την ύστατη ώρα για να μάθει αν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του «βράχου» της άμυνάς, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Όλα τα ματς των «Big-6» διεξάγονται σήμερα (29/9), με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δοκιμάζεται στο Λονδίνο κόντρα στη Γουέστ Χαμ  και να θέλει να πάρει μια νίκη ηρεμίας μετά τον αποκλεισμό από τη Ντέρμπι και τα όσα γίνονται με Μουρίνιο και Πογκμπά, ενώ η Τότεναμ (χωρίς τους Άλι και Έρικσεν) παίζει στην έδρα της Χάντερσφιλντ.

Αντίθετα η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Μπράιτον με στόχο να φτάσει τους 19 βαθμούς και να στείλει το μήνυμά της πριν τη σέντρα στο Τσέλσι-Λίβερπουλ. Εντός έδρας αγωνίζεται και η Άρσεναλ με τη Γουότφορντ, σε ένα ματς που επιστρέφει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 29/9

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:30)

Άρσεναλ-Γουότφορντ (17:00)

Έβερτον-Φούλαμ

Χάντερσφιλντ-Τότεναμ

Μάντσεστερ Σίτι-Μπράιτον

Νιούκαστλ-Λέστερ

Γουλβς-Σαουθάμπτον

Τσέλσι-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 30/9

Κάρντιφ-Μπέρνλι (18:00)

Δευτέρα (1/10)

Μπόρνμουθ-Κρίσταλ Πάλας (22:00)