Όταν ο Ρούνεϊ έκανε «ποδαρικό» με χατ-τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Το ντεμπούτο του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε σαν σήμερα, δεκατέσσερα χρόνια πριν (28/9/2004), απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γουέιν Ρούνεϊ.



Όταν ο Ρούνεϊ έκανε «ποδαρικό» με χατ-τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Ο 18χρονος τότε Γουέιν έχει μόλις έρθει από την Έβερτον κοστίζοντας 25 εκ. λίρες και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στο Μάντσεστερ. Με τους «κόκκινους διαβόλους» είχε φυσικά την ευκαιρία να δοκιμαστεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και έκανε την παρθενική του εμφάνιση ακριβώς 14 χρόνια πριν, στις 28 Σεπτεμβρίου του 2004, απέναντι στην Φενέρμπαχτσε στο «Ολντ Τράφορντ», για την 2η αγωνιστική των (το γκρουπ συμπλήρωνε η Λιόν και η Σπάρτα Πράγας).

Σε μια φανταστική βραδιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου «διέλυσε» με 6-2 την αντίπαλο της, εκείνος που θα «κλέψει» την παράσταση ήταν ο νεαρός τότε επιθετικός, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά από 17 αγωνιστικά λεπτά και χατ-τρικ στο ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα (τα υπόλοιπα γκολ εκείνο το βράδυ σημείωσαν οι Γκιγκς, Φαν Νίστελροϊ και Μπέλιον).

Εκείνη η εμφάνιση έκανε τον τότε προπονητή της ομάδας, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, να τονίσει μετά το παιχνίδι πως ο Ρούνει «… είναι ο καλύτερος νέος παίκτης που έχει δει η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια». Το ντεμπούτο του μάλιστα ξεπέρασε και εκείνο του μυθικού Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ο οποίος επίσης στα 18 του - το 1956 -  είχε κάνει δυναμικό «μπάσιμο» με δυο τέρματα.

Mε την Γιουνάιτεντ ο Άγγλος φορ σημείωσε συνολικά 30 τέρματα στο «σεντόνι», κατακτώντας μαζί τους το Τσάμπιονς Λιγκ στη Μόσχα το 2008, φτάνοντας παράλληλα σε δυο ακόμα τελικούς ως φιναλίστ, απέναντι στη Μπαρτσελόνα και τις δυο φορές, το 2009 και το 2011.

Χρήστος Γραβιάς