Κλοπ: «Θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί ο Φαμπίνιο»

Aπόλυτα διατεθειμένος να κάνει υπομονή και να περιμένει τον Φαμπίνιο όταν θα είναι πραγματικά έτοιμος να προσφέρει στην Λίβερπουλ, εμφανίζεται ο Γιούργκεν Κλοπ.

Advertisement
Κλοπ: «Θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί ο Φαμπίνιο»

Με τον Βραζιλιάνο μέσο να προέρχεται στο «Άνφιλντ» από διαφορετικό πρωτάθλημα και από ομάδα με διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία, ο Γερμανός τεχνικός γνωρίζει πως δεν χρειάζεται να «πρεσάρει» τον παίκτη του ώστε να προσφέρει άμεσα στην ομάδα, αλλά να τον βοηθήσει να πάρει τον χρόνο του για να είναι έτοιμος να το κάνει εν καιρώ με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο:

«Δεν έχει να κάνει με κάτι διαφορετικό ανάμεσα σε εκείνον και τους άλλους παίκτες. Δεν είναι περίεργο, απλά πρέπει να συνηθίσει.

 Έχει να κάνει με τη θέση, με το πώς αντιδρά ο παίκτης, με τους χώρους που καλύπτει στο αμυντικό κομμάτι, με το πώς χρησιμοποιούμε τον κενό χώρο όταν κάνουμε επίθεση. Είμαστε μια ομάδα με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Χρειάζεται χρόνο.

Τρεις ή πέντε εβδομάδες μοιάζουν με μεγάλο διάστημα στο ποδόσφαιρο, αλλά για να βελτιώσεις κάτι σημαντικά μπορεί να χρειαστεί μέχρι και μισό χρόνο, για να κάνεις πραγματικά το επόμενο βήμα».

Χρήστος Γραβιάς