Για Μόντριτς καμία αντίρρηση, για Σαλάχ πολλές απορίες

Απόλυτα δίκαια ο Λούκα Μόντριτς αναδείχθηκε κορυφαίος για την περασμένη σεζόν από τη FIFA, ωστόσο, μπορούμε να μιλήσουμε για... παρανοϊκό γεγονός αναφορικά με τη μη συμμετοχή του Σαλάχ στην κορυφαία 11άδα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Για Μόντριτς καμία αντίρρηση, για Σαλάχ πολλές απορίες

Αν δεν γινόταν φέτος, με αυτές τις συγκυρίες, δεν ξέρω τι ακριβώς θα ήταν πιο δίκαιο από το αποτέλεσμα του βραβείου του κορυφαίου για τη FIFA.

Ο Λούκα Μόντριτς με όσα κατάφερε με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνική ομάδα της Κροατίας, ήταν εκείνος που από τη στιγμή που βρισκόταν σε αυτή την τελική τριάδα, έπρεπε να πάρει το βραβείο του κορυφαίου, όπως κι έγινε. Όντας από τους πρωτεργάτες της ιστορικής πορείας της εθνικής ομάδας της χώρας του μέχρι και τον τελικό του Μουντιάλ αλλά έχοντας καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του 13ου ευρωπαϊκού τροπαίου από τη Ρεάλ, ο Μόντριτς άξιζε την κορυφή στην οποία βρίσκεται από χθες το βράδυ, κάνοντας ακόμα πιο σπουδαίο το 2018 για την καριέρα του.

Η αλήθεια είναι πως όπως πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι χωρίς τον Κριστιάνο η ομάδα του Ζιντάν δεν θα έφτανε σε ακόμα μια επιτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχω να πω ότι δεν θα το κατάφερνε ούτε αν έλειπε ο Μόντριτς, ούτε αν έλειπε ο Κροος, ούτε αν έλειπε ο Σέρχιο Ράμος. Το μερίδιο της επιτυχίας μοιράζεται.

Όσον αφορά στον Μοχάμεντ Σαλάχ, εκεί τα πράγματα προκάλεσαν απορίες και... παράνοια. Το γκολ που βραβεύθηκε με το Puskas Award σίγουρα δεν είναι το καλύτερο από τα υπόλοιπα υποψήφια, αφού υπάρχει και το τρομερό ψαλίδι του Γκάρεθ Μπέιλ στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνδυάζει ομορφιά αλλά και κρισιμότητα αφού ουσιαστικά έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς με τη Λίβερπουλ στο Κίεβο, βάζοντας ξανά μπροστά τη «βασίλισσα» στο σκορ.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ, ενώ βρισκόταν στην τελική τριάδα για το βραβείο του κορυφαίου, απουσίαζε από την καλύτερη 11άδα! Αυτό κι αν είναι αξιοπερίεργο. Ενδεχομένως, βέβαια, να... έπρεπε να βρεθεί κάπως εντός της κορυφαίας ομάδας ο Λιονέλ Μέσι και γι' αυτό ο Σαλάχ δεν τα κατάφερε και του χρύσωσε κάπως το χάπι το βραβείο για το γκολ κόντρα στην Έβερτον...