«Ξεσκόνισε» τα ποδοσφαιρικά του ο Βενγκέρ

Σε παιχνίδι όπου τιμήθηκε η μνήμη του Άλντο Πλατινί, πατέρα του Μισέλ, αλλά επίσης σήμανε και τα εγκαίνια γηπέδου που φέρει το όνομα του εκλιπόντα, στην πόλη Νανσί, συμμετείχε ο Αρσέν Βενγκέρ, βάζοντας ποδοσφαιρικά παπούτσια στα 68 του.  



«Ξεσκόνισε» τα ποδοσφαιρικά του ο Βενγκέρ

Ο Αλσατός πρώην τεχνικός της Άρσεναλ αποδέχθηκε την πρόσκληση από τον πρώην πρόεδρο της UEFA αναφορικά με το φιλανθρωπικό παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής, με τα έσοδα να πηγαίνουν όλα σε οικονομική ενίσχυση παιδιών με ασθένειες.

Έβαλε φανέλα, σορτσάκι, έψαξε να βρει και ποδοσφαιρικά παπούτσια και εμφανίστηκε στο γήπεδο ο Βενγκέρ, λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο των «κανονιέρηδων» σε ένα στάδιο της καριέρας του και της ζωής του που καλείται να προσαρμοστεί σε συνθήκες... αρκετού ελεύθερου χρόνου έπειτα από πολλά χρόνια.

Ο Άλντο Πλατινί, στη μνήμη του οποίου πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι, «έφυγε» τον περασμένο Δεκέμβεη και ήταν εκείνος που είχε δώσει στον Βενγκέρ την πρώτη του ευκαιρία στην προπονητική, όταν τον είχε προσλάβει στη Νανσί, το 1984.

Εννοείται πως ο Αλσατός κόουτς δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει τη μνήμη του φίλου του...

Κώστας Ζάλιαρης