Έβαλε... «φρένο» στο σερί της Τσέλσι η Γουέστ Χαμ

Τέλος στο νικηφόρο σερί της Τσέλσι σε Αγγλία και Ευρώπη έβαλε η Γουέστ Χαμ! «Σφυριά» και «μπλε» αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) στην λονδρέζικη μονομαχία του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου, με το αποτέλεσμα να αφήσει ικανοποιημένους σαφώς περισσότερο τους γηπεδούχους…



Έβαλε... «φρένο» στο σερί της Τσέλσι η Γουέστ Χαμ

Οι «μπλε» του Λονδίνου για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, πληρώνοντας ουσιαστικά σήμερα την επιθετική τους δυστοκία. Πλέον, με 16 βαθμούς, ισοβαθμούν στην 2η θέση μαζί με την Μάντσεστερ Σίτι, πίσω από τη Λίβερπουλ που είναι πλέον στους 18. Απεναντίας, η Γουέστ Χαμ έφτασε με τη σημερινή ισοπαλία στους τέσσερις βαθμούς, αρχίζοντας να ξεφεύγει πλέον από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα..

Το ματς:

Με την καθιερωμένη – επί Σάρι – προσέγγιση της στα ματς της, η Τσέλσι επιχείρησε εξαρχής να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την κατοχή αλλά και τις πρωτοβουλίες στο χόρτο, κάτι που την ευνόησε ως ένα βαθμό η υπερβολική συντηρητική στάση των γηπεδούχων.

Λίγες οι καλές στιγμές του πρώτου μέρους, με τους Ρούντιγκερ και Αζάρ να απειλούν με σουτ έξω απ’ την περιοχή των «σφυριών», αλλά και τον Ζιρού να επιχειρεί γυριστό σουτ εντός περιοχής, χωρίς όμως να απειλεί τον Φαμπιάνσκι. Όταν αποφάσισε να… ξεμυτίσει από τα καρέ της, η Γουέστ Χαμ κατάφερε να γίνει επιτέλους απειλητική, χάρη στον Αντόνιο. Αρχικά, με σουτ που δοκίμασε από τα αριστερά, με τη μπάλα όμως να φεύγει αόυτ, και ύστερα μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά με τον Κέπα να διώχνει τη μπάλα με το αριστερό του πόδι.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ουσιαστικά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «μπλε» να προσπαθούν πλέον να χτυπήσουν και από… αέρος τους γηπεδούχους, κυρίως από τα δεξιά με τον Γουίλιαν. O… αφανής επιθετικά Ζιρού έδωσε την θέση του στον Μοράτα, που λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ στο 65ο λεπτό, όταν η μπάλα έφτασε στα πόδια του από προσπάθεια του Λουίζ, όμως η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο του Φαμπιάνσκι, χάνοντας έτσι μια σπουδαία ευκαιρία. Από την άλλη, ο Γιαρμολένκο λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ στο 77’, χωρίς όμως να υπολογίζει καλά τη μπάλα σε κεφαλιά του από ευνοϊκή θέση και έχοντας… φάτσα το τέρμα και τον Κέπα!

Με το πέρας του χρόνου, και την κούραση των παικτών της Τσέλσι να κάνει δειλά-δειλά την εμφάνιση της (oι περισσότερο εκ των βασικών είχαν αγωνιστεί και κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη), η Γουέστ Χαμ κατάφερε να αντέξει και να πάρει έτσι τον πρώτο της βαθμό εντός έδρας για φέτος! Στον αντίποδα, η ομάδα του Σάρι «έπεσε» στην 2η θέση, και ετοιμάζεται πλέον για τα δυο σημαντικά παιχνίδια με Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ και το πρωτάθλημα, στις 26 και 29 του μήνα αντίστοιχα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Σαμπαλέτα, Μπαλμπουένα, Ντιόπ, Μαζουάκου, Ράις, Ομπιάνγκ, Νόμπλ, Γιαρμολένκο, Άντερσον (72 Σνόντγκρας), Αντόνιο (64’ Λούκας)

Τσέλσι: Kέπα, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ (68’ Κέιχιλ), Λουίζ, Αλόνσο, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβατσιτς (79’ Μπάρκλεϊ), Γουίλιαν, Αζάρ, Ζιρού (64’ Moράτα)