Η ιδιαίτερη «εκτέλεση» του Πογκμπά και το «ευχαριστώ»...

Ο Πογκμπά ήταν... on fire και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε ιδανικά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι κρύβεται πίσω από το πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Γάλλος επιθετικός και ποιον ευχαρίστησε μετά την αναμέτρηση με τους Γιανγκ Μπόις;  



Η ιδιαίτερη «εκτέλεση» του Πογκμπά και το «ευχαριστώ»...

Με έναν περίεργο τρόπο αποφάσισε να εκτελέσει από την «άσπρη βούλα» ο Πογκμπά, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του στην Ελβετία. Τα μικρά βήματα του Γάλλου, μέχρι να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα, σίγουρα άγχωσαν το στρατόπεδο των «κόκκινων διαβόλων», αφού ο νεαρός φορ είχε αστοχήσει στο προηγούμενο πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει με την Μπέρλνι. Τα 26 βηματάκια «κράτησαν» εννέα δευτερόλεπτα, μέχρι να νικηθεί ο Μπάλμος και να σημειωθεί το 2-0, όμως όπως παραδέχεται ο μέσος της Γιουνάιτεντ «δεν είχα καμία αμφιβολία για να το αναλάβω. Ξέρω ότι έχασα το προηγούμενο με την Μπέρνλι. Ο Χαρτ με νίκησε, αλλά δε θα έκανα το ίδιο λάθος. Είχα την εμπιστοσύνη των συμπαικτών μου». 

Ο Πογκμπά δεν έμεινε εκεί, μην ξεχνώντας να αναφερθεί και στον Ζοσέ Μουρίνιο, «πρέπει να ευχαριστήσω και τον προπονητή. Με άφησε να το πάρω την εκτέλεση», με τον Πορτογάλο να ανταποδίδει με φιλοφρόνηση, «μου αρέσει ο παίκτης που έχει το κουράγιο να αναλάβει ένα πέναλτι, μετά από ένα χαμένο».

Όπως και να'χει οι βελτιωμένες σχέσεις Πογκμπά και Μουρίνιο, ή έστω ο παραμερισμός των διαφωνιών, μόνο σε καλό μπορούν να βγουν για τη Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» φαίνεται πως έχουν αρχίσει να παίρνουν μπρος και οι εντάσεις ανάμεσα στον προπονητή και στο αστέρι του συλλόγου θα πρέπει να ξεχαστούν για το καλό της ομάδας. 

Έλενα Χαριτάκη