Η... «απαγόρευση» του μπαμπά Μίλνερ στο γιο!

Αν υπάρχει ένα πράγμα που προσπαθεί ένας πατέρας να «περάσει» στο γιο του, αυτό είναι η αγάπη για την ίδια ομάδα. Μόνο που στην περίπτωση του Μίλνερ, ο μπαμπάς του δεν του έμαθε μόνο ποιο σύλλογο θα υποστηρίζει, αλλά και ποιον θα... μισεί. Ποια ήταν η ρητή απαγόρευση στον έμπειρο αμυντικό της Λίβερπουλ, που με το πέρασμα των χρόνων «καταπάτησε»;  



Η... «απαγόρευση» του μπαμπά Μίλνερ στο γιο!

Γεννημένος στο Λιντς, η επιλογή ομάδας ήταν μονόδρομος για τον Τζέιμς Μίλνερ, έχοντας προλάβει να πανηγυρίσει το τελευταίο πρωτάθλημα των «παγωνιών» στην ηλικία των έξι ετών, αγκαλιά με τον πατέρα του. Όμως, ο μπαμπάς Μίλνερ δεν έμοιαζε συμβιβασμένος με την κοινή αγάπη τους για τη Λιντς, θέλοντας να τον μυήσει και στο... μένος που θα έχει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όπως παραδέχεται ο ίδιος ο παίκτης στο FouFourTwo, «ναι είναι αλήθεια για τις επιρροές του πατέρα μου. Προφανώς, οι οπαδοί της Λιντς είναι μεγαλωμένοι για να μην τους αρέσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως αντίπαλος, οπότε το κόκκινο δεν επιτρεπόταν», υποστηρίζει με ειλικρίνεια. 

Η εμμονή του πατέρα του φαίνεται πως άγγιζε τα όρια του φανατισμού, αφού «δεν είχα κόκκινα μπλουζάκια ή τίποτα άλλο σχετικό και η πρώτη φορά που πρέπει να το φόρεσα ήταν με την Εθνική Αγγλίας», δηλώνει ο 32χρονος άσσος. 

Πάντως, ο Μίλνερ δεν τήρησε την επιθυμία του, αφού με τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ το εν λόγω χρώμα είναι αναπόσπαστο στοιχείο επάνω του. Το γεγονός αυτό όμως δεν τον πείραξε, αφού «αστειεύτηκε όταν υπέγραψα στη Λίβερπουλ, ότι ήταν η πρώτη φορά που χάρηκε που με είδε να φοράω κόκκινα». 

Εξάλλου, άλλο «κόκκινοι διάβολοι» και άλλο «κόκκινοι». Το χατήρι του πατέρα πάντως έγινε, αφού ο Μίλνερ ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα στη μεγάλη τους αγάπη, Λιντς, στην ηλικία των 16 ετών. Αυτή που ουσιαστικά του έδωσε τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα και πιο σταθερά αμυντικά χαφ της Ευρώπης. 

Έλενα Χαριτάκη