Το συμβόλαιο της... υπόσχεσης του Αγουέρο

Είχε βάλει στόχο να μείνει στη Μάντσεστερ Σίτι για μια δεκαετία και με το νέο συμβόλαιο, μπορεί να... κρατήσει το λόγο του. Ο Σέρχιο Αγουέρο έχει λόγους που... ανάγκασε τους ανθρώπους της ομάδας να του προσφέρουν νέο συμφωνητικό και φυσικά, ο ίδιος το αξίζει 100%.  



Το συμβόλαιο της... υπόσχεσης του Αγουέρο

Από το 2011, όταν και πήρε την απόφαση ν' αφήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, ο Αγουέρο όχι μόνο έλαμψε, αλλά απέδειξε από την αρχή γιατί πραγματικά θεωρήθηκε τρομερή κίνηση για τη Σίτι της νέας εποχής.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως εν έτει 2018, μόλις εφτά χρόνια μετά την άφιξή του στην Αγγλία, έχει γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών (204 τέρματα) για τους γαλάζιους του Μάντσεστερ, ενώ, σε επίπεδο πρωταθλήματος, έχει συμμετοχή σε 183 τέρματα, που είναι τα περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της πρώτης κατηγορίας του ποδοσφαίρου της χώρας!

Τα 146 γκολ που έχει στον λογαριασμό του από την πρώτη του σεζόν με τη φανέλα των «πολιτών», είναι 36 περισσότερα από κάθε άλλον συνάδελφό του, αφού ο αμέσως επόμενος είναι ο Χάρι Κέιν που βρίσκεται στα 110.

Μάλιστα, αν καταφέρει την επόμενη τριετία και πετύχει ακόμα 30 γκολ, τότε θα έχει ξεπεράσει τον Τιερί Ανρί και θα έχει γίνει ο κορυφαίος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ!

Η πρώτη χρονιά του Πεπ Γκουαρδιόλα στον σύλλογο, το 2016, ήταν πολύ κακή για τον Αργεντινό που έδειχνε να μην καταφέρνει να βρει θέση στα πλάνα του Καταλανού κόουτς, όμως τα πάντα διορθώθηκαν και ο τεχνικός της ομάδας έχει εξαιρετική γνώμη για τον πολυμήχανο στράικερ.

Μάλιστα, βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των παικτών με τα περισσότερα χατ-τρικ με έναν σύλλογο, έχοντας πετύχει 9 για την ομάδα του, όσα είχε και ο κορυφαίος, Άλαν Σίρερ, με τη φανέλα της Μπλάκμπερν στο παρελθόν.

Πλέον, με συμβόλαιο που «τρέχει» και του αποφέρει 220.000 λίρες την εβδομάδα, ο Αγουέρο βρίσκεται σε εξαιρετικό δρόμο να μπορεί να δηλώσει με περηφάνια το 2021 πως έφερε εις πέρας τον στόχο που έθεσε όταν πρωτοπάτησε αγγλικό έδαφος για τη δεκαετία στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ, θα μπορεί στα 33 του να επιστρέψει πλέον στην πατρίδα του και να φορέσει ξανά τη φανέλα της λατρεμένης του Ιντεπεντιέντε...

Κώστας Ζάλιαρης