Άρσεναλ-Βόρσκλα Πολτάβα 1-0 (Ημίχρονο)

Με το γκολ του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από το 32ο λεπτό προηγείται η Άρσεναλ της Βόρσκλα Πολτάβα στα πρώτα 45 λεπτά του «Έμιρεϊτς» για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.



Άρσεναλ-Βόρσκλα Πολτάβα 1-0 (Ημίχρονο)

Οι «κανονιέρηδες» ελέγχουν απόλυτα το ρυθμό της συνάντησης και έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο στόχο με το σουτ του Ιγουόμπι στο 28ο λεπτό, το οποίο πέρασε ελάχιστα μακριά από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στο 32ο λεπτό ωστόσο ο Μχιταριάν έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή του Λένο, διένυσε σχεδόν ολόκληρο το γήπεδο πριν μεταβιβάσει στον Ιγουόμπι, ο οποίος βρήκε με διαγώνια πάσα τον Ομπαμεγιάνγκ για το 1-0!

Έξι λεπτά αργότερα (38’) ο Τορέιρα λίγο έλειψε να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στην πρώτη του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα του Έμερι αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Ομπαμεγιάνγκ πραγματοποιήσε ατομική προσπάθεια αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο δοκάρι και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οι συνθέσεις

Άρσεναλ: Λένο, Παπασταθόπουλος, Χόλντινγκ, Λιχτστάινερ, Μονρεάλ, Τορέιρα, Ελνένι, Μχιταριάν, Ιγουόμπι, Γουέλμπεκ, Ομπαμεγιάνγκ

Βόρσκλα ΠολτάβαΣουστ, Νταλκού, Τσεσνάκοφ, Περντούτα, Αρτούρ, Κραβτσένκο, Σαρπάρ, Ρέμπενοκ, Κομπακίτζε, Κουλάχ, Κολόμοετς

Ιωάννης Τζιουμακλής