Με το δεξί (του Πογκμπά) η Γιουνάιτεντ

Με τον Πολ Πογκμπά να σκοράρει δις και να φτιάχνει και το τρίτο της τέρμα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το καθήκον της απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις στην πρεμιέρα της στους ομίλους του Champions League και με το τελικό 3-0 πέρασε πρώτη μαζί με το αντίπαλο δέος της στο γκρουπ, την Γιουβέντους.



Με το δεξί (του Πογκμπά) η Γιουνάιτεντ

Για αρκετή ώρα το μεγαλύτερο θετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το τρομερό ντεμπούτο που έκανε με τα χρώματά της ο Ντιόγκο Νταλότ στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να πρέπει να διαχειριστούν την πολύ καλή πίεση των γηπεδούχων αλλά και των αρκετών προσπαθειών τους να βρουν στόχο.

Προς τα μισά του πρώτου μέρους ο Καμαρά το έκανε με μια πολύ καλή απόπειρα από μακρινή απόσταση, αλλά ο Νταβίδ Ντε Χέα ήταν έτοιμος για να απομακρύνει σε κόρνερ, αν και στην συνέχεια της φάσης τα χρειάστηκε, κάνοντας κακή έξοδο, χάνοντας την μπάλα και όπως έδειχναν οι μορφασμοί του να αποκομίζει πρόβλημα μετά την προσγείωσή του. Ωστόσο ο Ισπανός πορτέρο συνέχισε κανονικά και δεν προσέθεσε ακόμη έναν πονοκέφαλο στο κεφάλι του Μουρίνιο.

Τα πόδια των συμπαικτών του έλυσε, αποβάλλοντας αρκετό από το άγχος του προπονητή του, ο Πολ Πογκμπά, ο οποίος μπήκε πολύ ωραία στην περιοχή μετά από εξίσου ωραία συνεργασία με τον Φρεντ και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα (σ.σ με το αριστερό πόδι) για το 1-0 στο 35’. Και φρόντισε να διασφαλίσει πως δεν θα έσπαγε αυτό το προβάδισμα της Γιουνάιτεντ ο Πογκμπά, κάνοντας μια τρομερή εκτέλεση πέναλτι στο 43’, έπειτα από μια αρκετά αυστηρή παράβαση την οποία κέρδισε ο Λουκ Σο.

Στο δεύτερο μέρος οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν καλύτεροι, αλλά άρχισαν να δέχονται κινδύνους από την πλευρά του Νταλότ, τους οποίους αντιμετώπιζαν σωστά. Αρκετά ισορροπημένο στην συνέχεια το παιχνίδι, με την Γιουνάιτεντ να το... σκοτώνει στο 66ο λεπτό, με τον Πογκμπά να τροφοδοτεί τον Αντονί Μαρσιάλ και εκείνον να μην λαθεύει για το 3-0. Από εκείνο το σημείο ο Μουρίνιο στο μυαλό του είχε να κάνει διαχείριση και αυτό φάνηκε και με τις αλλαγές των Φελαϊνί και Μάτα αντί των Φρεντ και Ράσφορντ.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η Γιουβέντους πέρασε από την έδρα της Βαλένθια με σκορ 2-0, αν και έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Κριστιάνο Ρονάλντο στο πρώτο μέρος, ο οποίος δεν έκανε καθόλου ιδανικό ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα στην διοργάνωση που είναι πρώτος σκόρερ και κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει τους επόμενους τρεις αγώνες.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3

2. Γιουβέντους 3

3. Βαλένθια 0

4. Γιουνγκ Μπόις 0

Οι συνθέσεις:

Γιουνγκ Μπόις: Φον Μπάλμος, Μπαμπού, Καμαρά, Φον Μπέργκεν, Μπενίτο, Φάσναχτ (65' Νγκαμαλό), Σο (59' Έμπισερ), Σανογκό, Σουλεϊμάνι, Ορό (75' Νσαμέ), Ασαλέ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Νταλότ, Σο, Μάτιτς, Φρεντ (69' Φελαϊνί), Πογκμπά (75' Περέιρα), Μαρσιάλ, Ράσφορντ (69' Μάτα), Λουκάκου

Γιώργος Σιάφας