Την έσωσε ο... πειρατής! (vids)

Πανηγυρίζοντας με το ένα μάτι κλειστό λόγω και του τραυματισμού που παραλίγο να του στερήσει τη συμμετοχή, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο μπήκε με αλλαγή στο 71' και σκόραρε στο 91' για να χαρίσει τεράστια νίκη στη Λίβερπουλ με το 3-2 επί της Παρί! Προηγήθηκε με δύο τέρματα η ομάδα του Κλοπ, λίγο έλειψε να τιμωρηθεί που δεν καθάρισε το ματς, αλλά ο Βραζιλιάνος φορ είχε τον τελευταίο λόγο!



Την έσωσε ο... πειρατής! (vids)

Οι αρχικές προθέσεις του Νεϊμάρ να κινηθεί πολύ μακριά από την περιοχή και να συγκλίνει συνεχώς κεντρικά ώστε να τραβάει αρκετούς παίκτες πάνω του, ευτυχώς για τη Λίβερπουλ, δεν είχε το αποτέλεσμα που θα ήθελαν ο Βραζιλιάνος και η Παρί. Οι «κόκκινοι» έριχναν κορμιά πάνω στον σούπερ σταρ των Παριζιάνων και τον περιόρισαν, για να πάρουν τον έλεγχο και να δώσουν τρομερό ρυθμό στο πρώτο 10λεπτο. Ο Φαν Ντάικ στο 6ο λεπτό με γυριστό σουτ υποχρέωσε τον Αρεόλα σε δύσκολη επέμβαση και οι Γάλλοι κλήθηκαν να διαχειριστούν και ν' απορροφήσουν την πίεση που άρχισαν ν' ασκούν οι παίκτες της Λίβερπουλ. Η μοναδική καλή στιγμή των Παριζιάνων στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Νεϊμάρ το οποίο απομάκρυνε εύκολα ο Άλισον στο 16'. Οι γηπεδούχοι, αν και είχαν... φορτώσει την δεξιά του πλευρά, βρήκαν το γκολ από εξαιρετικό γέμισμα που έκανε ο Ρόμπερτσον από αριστερά για το κεφάλι του Στάριτζ και το 1-0 στο 30', ενώ, ο Μπερνάτ έκανε χαζό μαρκάρισμα στον Βαϊνάλντουμ στο 36' και ο Μίλνερ από την άσπρη βούλα έγραψε το 2-0! Από το πουθενά και με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει για οφσάιντ του Καβάνι, ο Μενιέ εκμεταλλεύτηκε κόντρα στον Ρόμπερτσον για να σουτάρει με το αριστερό στη γωνία του Άλισον.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν έπιασε ποτέ τον ρυθμό του πρώτου μέρους αλλά δεν ήταν και ανάγκη από τη στιγμή που η Λίβερπουλ έπρεπε να προσέξει και να διαχειριστεί την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με το προβάδισμα στο σκορ και να συνεχίσει την σωστή τακτική προσέγγιση στο ματς, δίχως να δώσει δικαιώματα για το παραμικρό στην Παρί. Το σύνολο του Κλοπ διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης και είχε ευκαιρίες για γκολ, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα στο 57' αλλά να μην μετράει το γκολ του Σαλάχ αφού ο Στάριτζ έκανε φάουλ στον Αρεόλα στην προβολή του από κοντά έπειτα από σουτ του Βαϊνάλντουμ. Όσο τα χαφ της Λίβερπουλ λειτουργούσαν άψογα με τους Χέντερσον και Μίλνερ να κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους, τότε δεν υπήρχε περιθώριο αντίδρασης για την Παρί στο παιχνίδι αφού δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι. Από κάποιο σημείο κι έπειτα οι παίκτες του Τούχελ έδειχναν να παρατούν κάθε προσπάθεια από τον χώρο του κέντρου και όταν έχαναν τη μπάλα είχαν τρομερά αργές επιστροφές για να καλύψουν χώρους. Οι Ντράξλερ και Τσούπο Μότινγκ πέρασαν στο ματς για την Παρί στο τελευταίο 10λεπτο, ο Μανέ από πολύ πλάγια θέση στο 82' έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ με το αριστερό κι αφού το ματς δεν καθάριζε, ήρθε η τιμωρία για τους «κόκκινους». Στο 83' από λάθος του Σαλάχ, ο Νεϊμάρ κατάφερε να βρει τον Μπαπέ στην περιοχή κι αυτός να πλασάρει σωστά για το 2-2. Και πάλι, το φετινό άστρο της ομάδας του Κλοπ ήθελε τον Ρομπέρτο Φιρμίνο που είχε περάσει με αλλαγή στο 71', να σκοράρει με δυνατό χαμηλό δεξί σουτ στις καθυστερήσεις αφού... είδε πεντακάθαρα την εστία και δεν είχε πλέον πρόβλημα στο αριστερό του μάτι, για να γράψει το τελικό 3-2!

 

 

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Μίλνερ, Σαλάχ (85' Σακίρι), Στάριτζ (71' Φιρμίνο), Μανέ (90' + 2' Φαμπίνιο)

Παρί: Αρεόλα, Μενιέ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Ραμπιό, Μαρκίνιος, Ντι Μαρία (80' Τσούπο Μότινγκ), Μπαπέ, Καβάνι (80' Ντράξλερ), Νεϊμάρ

Κώστας Ζάλιαρης