Πέρασε στην αντεπίθεση για Ράσφορντ ο Μουρίνιο

Την κριτική που δέχεται για τον τρόπο χρησιμοποίησης του Μάρκους Ράσφορντ σχολίασε ο Ζοσέ Μουρίνιο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την εκτός έδρας αναμέτρηση της Πρέμιερ Λιγκ με τη Γουότφορντ (15/9).



Πέρασε στην αντεπίθεση για Ράσφορντ ο Μουρίνιο

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρουσίασε ουσιαστικά τον τρόπο που μεταχειρίζεται τον ¶γγλο επιθετικό, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής κάτω των 21 ετών στο αγγλικό πρωτάθλημα που απολαμβάνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Ράσφορντ.

Κάτι που ουσιαστικά αποδεικνύεται και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το γεγονός ότι από το Φεβρουάριο του 2016 που ο 20χρονος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, έχει σημειώσει 126 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ. Κανείς ποδοσφαιριστής - ανεξαρτήτως ηλικίας - δεν έχει να επιδείξει ανάλογο αριθμό εμφανίσεων στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο…

«Πολλοί μιλάνε για το χρόνο συμμετοχής το Ράσφορντ και μάλλον επικρατεί σύγχυση στο κεφάλι τους… Ο Μάρκους δεν είναι ούτε Σολάνκε, ούτε Λόφτους-Τσικ, ούτε Κάλβερτ-Λιούιν! Είναι παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που απολαμβάνει περίσσιο χρόνο συμμετοχής στο υψηλότερο επίπεδο. Το τονίζω για να καταλαβαίνει τουλάχιστον ο κόσμος της ομάδας, τι ακριβώς κάνουμε με ποδοσφαιριστές όπως ο Ράσφορντ, ο Σο, ο Λίνγκαρντ ή ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ιωάννης Τζιουμακλής