Σίλβα: «Έκανα την καλύτερη επιλογή με το να πάω στη Σίτι»

Aπόλυτα ικανοποιημένος για την απόφαση που πήρε το 2010, αφήνοντας την Βαλένθια για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι, εμφανίζεται πλέον, αρκετά χρόνια μετά, ο Νταβίντ Σίλβα.



Σίλβα: «Έκανα την καλύτερη επιλογή με το να πάω στη Σίτι»

Παρά το έντονο ενδιαφέρον των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ισπανός χαφ επέλεξε οκτώ χρόνια πριν να συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Σίτι, απόφαση κατά τον ίδιο απόλυτα σωστή, έτσι όπως όπως εξελίχθηκε η καριέρα του στην Αγγλία αλλά και η πορεία της ίδιας της ομάδας μέσα στα χρόνια..

«Η Μάντσεστερ Σίτι με ήθελε πολύ, με ζητούσαν ήδη από τον Δεκέμβρη, για να πάω να παίξω μαζί τους. Σκεφτόμουν: ‘Με θέλει η Σίτι, οπότε εκεί θα πάω’. Τότε ζούσα με τους γονείς μου στην Ισπανία. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να φύγω από την Ισπανία και να ζήσω μια νέα εμπειρία. Αποδείχθηκε πως ήταν η καλύτερη επιλογή», σχολίασε σχετικά ο 33χρονος μέσος.

Και μπορεί να έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους με τους «πολίτες», όμως ο ίδιος συνεχίζει να ξεχωρίζει το Κύπελλο Αγγλίας του 2011 κόντρα στη Στόουκ, τον παρθενικό τίτλο στα τόσα χρόνια παραμονής του στο Μάντσεστερ: «Εκείνο ήταν το καταλυτικό σημείο για την επιτυχία. Όταν αρχίζεις να νικάς, συνηθίζεις και αυτό δεν είναι κάτι κακό. Έτσι συνέβη και με την εθνική Ισπανίας. Οπότε το Κύπελλο Αγγλίας ήταν το σπουδαιότερο highlight».

Χρήστος Γραβιάς