Κέιν: «Φοβήθηκε ο διαιτητής και πήρε τη λάθος απόφαση»

Για έλλειψη θάρρους και σωστής εκτίμησης κατηγόρησε τον ρέφερι της αναμέτρησης με την Ισπανία ο Χάρι Κέιν, για τη φάση στην οποία καταλόγισε φάουλ στον Γουέλμπεκ στα τελευταία λεπτά και δεν επέτρεψε στον φορ της Άρσεναλ να σκοράρει για να ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα να έρθει τελικά ήττα (2-1) στο «Γουέμπλεϊ» για τα «τρία λιοντάρια»  



Κέιν: «Φοβήθηκε ο διαιτητής και πήρε τη λάθος απόφαση»

Η καθοριστική, όπως αποδείχθηκε, στιγμή του αγώνα του Σαββάτου στο Λονδίνο, ήταν εκείνη κατά την οποία ο Νταβίντ Ντε Χέα προσπαθώντας να μπλοκάρει τη μπάλα, ίπταται πάνω από τον Γουέλμπεκ, εκείνος δεν δείχνει πρόθεση να συμμετέχει για να του κάνει φάουλ και βρίσκεται να έχει εκμεταλλευτεί τον κακό έλεγχο του Ισπανού πορτιέρε για να πλασάρει και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Το γκολ, ωστόσο, δεν μέτρησε ποτέ, με τον διαιτητή να καταλογίζει φάουλ στον Άγγλο στράικερ, πράγμα που έκανε έξαλλο τον Χάρι Κέιν, ο οποίος δήλωσε:

«Σε τέτοιες στιγμές, χρειάζεσαι δυνατό και αποφασιστικό διαιτητή. Σε τέτοια ματς χρειάζεσαι διαιτητές που να μη φοβούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις όταν βρίσκονται υπό πίεση. Ο Γουέλμπεκ βρισκόταν εκεί, ο Ντε Χέα πηδάει από πάνω του, δεν υπάρχει κανένα φάουλ και η μπάλα πέφτει. Ο ρέφερι απλά φοβήθηκε εκείνη τη στιγμή...». 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης