Παίκτες- πρότυπα… προς αποφυγήν!

¶λλο τι προσφέρεις στο γήπεδο, εντελώς διαφορετικό πως συμπεριφέρεσαι έξω από αυτό! Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, ο πραγματικά μεγάλος ποδοσφαιριστής φαίνεται στη ζωή του μακριά από το χορτάρι, στη συμπεριφορά, την καθημερινότητά του! Πρότυπα υπάρχουν πολλά, πραγματικά πρότυπα όμως λίγα! Πάμε να δούμε ορισμένους σταρ που δεν έχουν δείξει και την καλύτερη συμπεριφορά…  



Παίκτες- πρότυπα… προς αποφυγήν!

-Γουέιν Ρούνεϊ

 Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ποδοσφαιριστών… φασαριόζων! Ο αρχισκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας η αλήθεια είναι ότι έχει βελτιώσει κατά πολύ το προφίλ του, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα κατορθώματα του παρελθόντος! Στα πρώτα του χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ», ο έμπειρος επιθετικός προκάλεσε πολλές φορές με τη συμπεριφορά του και δέχτηκε πάμπολλες τιμωρίες! ¶στατη ζωή, μεθύσια, τσακωμοί, μέχρι και σεξουαλικά σκάνδαλα ήρθαν να «θαμπώσουν» την τρομερή αγωνιστική του εικόνα! Τελευταία… ταρακουνήθηκε πολύ, όταν πιάστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης και έκτοτε προβάλλει περισσότερο το φιλανθρωπικό του πρόσωπο!

-Λουίς Σουάρες

 Ο συγκεκριμένος είναι το άλλο άκρο! Τι εννοούμε: Περισσότερο προκαλεί εντός αγωνιστικών χώρων, λιγότερο- σχεδόν καθόλου- για τη ζωή του εκτός! Σαφώς, λοιπόν, και αναφερόμαστε στις περίφημες… δαγκωματιές στους αντιπάλους που έχουν αφήσει ιστορία και τον νυν επιθετικό της Μπαρτσελόνα εκτός δράσης για ένα τετράμηνο!

-Τζακ Γουΐλσιρ

Δεν είναι μόνοι οι συχνοί τραυματισμοί που τον έχουν αφήσει πίσω, αλλά και η γενικότερη άστατη ζωή που ακολουθούσε! Χαρισματικός ποδοσφαιριστής, του οποίου όμως η έπαρση σήμανε και την… αντίστροφη μέτρηση στην καριέρα του. Πολλά περιστατικά με τσακωμούς σε νυχτερινά μαγαζιά, πολύ ποτό- ως γνήσιος ¶γγλος- και φανατικός καπνιστής! Ξεκάθαρο παράδειγμα προς αποφυγήν.

-Ντιέγκο Κόστα

Είναι ξεκάθαρο… Δεν μπλέκεις! Ο Ισπανός επιθετικός όσο παικταράς είναι, άλλο τόσο αντιαθλητικά στοιχεία έχει δείξει! Πολύ ξύλο, τρομερά σκληρά- και άνευ λόγου πολλές φορές- μαρκαρίσματα σε αντιπάλους του έχουν επιφέρει πολλές τιμωρίες! Εκρηκτικός χαρακτήρας, όσο ήταν στην Τσέλσι δεν ηρέμησε ποτέ, τώρα μένει να τον δούμε στην Ατλέτικο!

-Φρανκ Ριμπερί

Και όμως! Ο Γάλλος αν και οικογενειάρχης, έχει δει πολλές φορές το όνομά του στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κυρίως για την εξωγηπεδική του ζωή. Έχει κατηγορηθεί για πολλά σεξουαλικά σκάνδαλα, με πιο σοβαρό αυτό που – φημολογείται- ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με μία 16χρονη!