Το «Άνφιλντ» τόπος των ονείρων για Μανέ!

«Η μοίρα οδηγεί εκείνον που την ακολουθεί» και στην περίπτωση του Σαντιό Μανέ η ιστορία της ζωής του φαντάζει πραγματικά απίστευτη αν αντιληφθεί κανείς τα χιλιόμετρα που ο ίδιος χρειάστηκε να διανύσει προκειμένου να εκπληρώσει τα όνειρα του. Το england365.gr παρουσιάζει το οδοιπορικό του ανθρώπου που φέτος οδηγεί ήδη με τέσσερα γκολ την Λίβερπουλ προς την κατάκτηση του τίτλου.  



Το «Άνφιλντ» τόπος των ονείρων για Μανέ!

Γεννημένος στο Σεντιού, ένα μικρό χωριό της Σενεγάλης, ο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ ήρθε αντιμέτωπος από νωρίς με το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Η απουσία γηπέδου στην γενέτειρα του σε συνδυασμό με τις αυστηρές αρχές της οικογένειας του δεν επέτρεπαν στον μικρό Μανέ να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σε αυτό που ήταν πλασμένος να υπηρετήσει. Η φυγή έμοιαζε πλέον η μοναδική οδός για τον νεαρό δραπέτη του ονείρου. Στα 15 του χρόνια θα διασχίσει 250 μίλια μακριά από το σπίτι του στην πρωτεύουσα του Ντακάρ, παίζοντας ποδόσφαιρο στον δρόμο, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να αναγνωριστεί και προωθηθεί το ακατάσβεστο πάθος του. Και κάπως έτσι μέσα από μια ακαδημία της Σενεγάλης ξεκινά για τον νεαρό Μανέ το ταξίδι στα αστέρια με ενδιάμεσες στάσεις τις Μετς, Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, Σαουθάμπτον και φυσικά προορισμό το Άνφιλντ. 

«Από τη στιγμή που γεννήθηκα ήξερα ότι θα ήμουν ποδοσφαιριστής, από την ηλικία των τριών ή τεσσάρων ήταν μόνο το ποδόσφαιρο στο μυαλό μου. Αλλά κανείς στο χωριό ή την οικογένειά μου δεν έπαιζε ποδόσφαιρο. Δεν είχαμε καν γήπεδο και παίζαμε μόνο στο δρόμο. Το σχολείο δημιούργησε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου και αυτό ήταν το μόνο πράγμα που πραγματικά με έκανε να πηγαίνω στο σχολείο. « Δεν τους άρεσε το ποδόσφαιρο. Ειδικά η μαμά μου, ο μπαμπάς και ο θείος μου προτιμούσαν να πηγαίνω στο σχολείο όλη την ώρα για να σπουδάσω. Εγώ όμως ήμουν μόνο επικεντρωμένος μόνο στην ποδοσφαιρική μου ύπαρξη. Θυμάμαι πως έλεγαν πως δεν ήταν εφικτό, επειδή το χωριό ήταν πολύ μακριά από το Ντακάρ». «Στη συνέχεια σταμάτησα το σχολείο για να επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρο και είπαν ότι ήμουν τρελός. Τους είπα ότι θα πήγαινα στο Ντακάρ  χωρίς να γνωρίζω κανέναν και θα έπαιζα απλά στο δρόμο μέχρι κάποιος να με έβλεπε. Νόμιζαν ότι ήταν ένα αστείο, αλλά μια μέρα συσκεύασα όλες μου τις αποσκευές, εγκατέλειψα το σχολείο και πήγα» θα ομολογήσει με δικά του λόγια περιγράφοντας το συναρπαστικό ταξίδι της ζωής του.

Περνώντας δια πυρός και σιδήρου ο Μανέ θα φτάσει σήμερα να μετρά 47 γκολ συνολικά στην Πρέμιερ Λιγκ και 15 τέρματα σε 55 συμμετοχές με την φανέλα της εθνικής του ομάδας. Ωστόσο τα λαμπρά στατιστικά στοιχεία δεν αποτελούν έκπληξη για το διαμπερές αστέρι που ισχυρίζεται ότι γεννήθηκε για να αψηφά τις πιθανότητες και τους δασκάλους του για να φτάσει στην κορυφή.

Κωνσταντίνα Θεοδώρου