Αέρας η Γιουνάιτεντ από το «Τερφ Μουρ»

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία κατάφερε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ξεπεράσει με σκορ 2-0 το εκτός έδρας εμπόδιο της Μπέρνλι! Ο Λουκάκου τα δύο τέρματα των νικητών (27’, 44’), χαμένο πέναλτι ο Πογκμπά (69’), ακατανόητη η απόφαση του Μος να αποβάλει τον Ράσφορντ στο 72’.



Αέρας η Γιουνάιτεντ από το «Τερφ Μουρ»

Το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο φτάνει τους έξι βαθμούς έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές και εξασφαλίζει… ηρεμία εν όψει της συνέχειας. Χωρίς νίκη παραμένουν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων στο Nations League.

Το ματς

Μπορεί στο 4ο λεπτό ο Τζέσι Λίνγκαρντ να απώλεσε μεγάλη ευκαιρία μη βρίσκοντας στόχο από πλεονεκτική θέση αλλά η σέντρα ακριβείας του Αλέξις Σάντσες στο 27’ επέτρεψε στον Λουκάκου να ανοίξει με κεφαλιά το σκορ.  Λίγο πριν την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι εκδήλωσαν επίθεση διαρκείας, η οποία κατέληξε μετά από… κόντρες στον Βέλγο επιθετικό. Το δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής ανέβασε το σκορ στο 2-0…

Στο δεύτερο μέρος η Μπέρνλι δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση. Αντιθέτως η Γιουνάιτεντ έφτασε κοντά στο τρίτο τέρμα αλλά το πέναλτι που κέρδισε ο Ράσφορντ και εκτέλεσε στο 69ο λεπτό ο Πογκμπά κατέληξε στα πόδια του Χαρτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Τζον Μος απέβαλε τον Ράσφορντ μετά από διαπληκτισμό που είχε ο επιθετικός των φιλοξενούμενων με τον Μπάρντσλεϊ. Ένα άγγιγμα των κεφαλιών φαίνεται να είναι ο λόγος που ο διαιτητής έστειλε τον επιθετικό των νικητών στα αποδυτήρια.

Οι συνθέσεις

Μπέρνλι: Χαρτ, Μπάρντσλεϊ, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Λένον, Κορκ, Χέντρικ, Γουέστγουντ, ΜακΝιλ (82’ Μπαρνς), Γουντ (84’ Βύντρα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελεφ, Πογκμπά (90+2’ Μπαϊγί), Αλέξις (61’ Ράσφορντ), Λουκάκου, Σμόλινγκ, Λίνγκαρντ (76’ Ερέρα), Σο, Βαλένσια, Φελαϊνί, Μάτιτς

Σκόρερς

27’ Λουκάκου, 44’ Λουκάκου

Διαιτητής

Τζον Μος

Ιωάννης Τζιουμακλής