Επέστρεψε στις νίκες με Γουόκερ η Σίτι

Στο δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε στο «Έτιχαντ» με σκορ 2-1 της Νιούκαστλ για την 4η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Στέρλινγκ (8’) και Γουόκερ (52’) τα γκολ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Γιέντλιν (30’) το τέρμα της προσωρινής ισοφάρισης για τους «magpies».



Επέστρεψε στις νίκες με Γουόκερ η Σίτι

Οι «πολίτες» άφησαν πίσω τους την εκτός έδρας ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Γουλβς (1-1) και συνέχισαν το αήττητο σερί που διατηρούν απέναντι στο συγκρότημα του Μπενίτεθ στις τελευταίες 22 συναντήσεις τους (19Ν- 3Ι). Στον έναν βαθμό παραμένουν οι «καρακάξες», έφτασαν τους 10 οι πρωταθλητές, που «κάθονται» τη δεδομένη χρονική στιγμή στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και κυνήγησαν το γρήγορο γκολ. Μπορεί να μην τα κατάφεραν στη φάση του τέταρτου λεπτού με τον Ριάντ Μαχρέζ αλλά ο Στέρλινγκ βρήκε δίχτυα στο 8’, έπειτα από κλέψιμο και ασίστ του Μεντί. Στη συνέχεια ωστόσο ο ρυθμός των «πολιτών» έπεσε και αν εξαιρέσει κανείς τις προσπάθειες των Αγουέρο (16’) και Ζέσους (18’), οι πρωταθλητές δεν κατάφεραν να επιβάλουν το γνωστό εξωφρενικό ρυθμό τους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε η φάση του 29ουλεπτού, όπου οι φιλοξενούμενοι ξετύλιξαν μια υπέροχη αντεπίθεση με τους Κένεντι και Ροντόν, με τον δεύτερο να πασάρει για τον επερχόμενο Γιέντλιν, ο οποίος ισοφάρισε από κοντά σε 1-1. Η Σίτι διατήρησε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει με αξιώσεις σε ένα δεύτερο τέρμα μέχρι το πέρας των πρώτων 45 λεπτών.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γουόκερ έβαλε άμεσα τα πράγματα… στη θέση τους, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα με σουτ ακριβείας εκτός περιοχής στο 52ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το τρίτο τέρμα που θα τελείωνε μια ώρα αρχύτερα τη… δουλειά τους αλλά οι ευκαιρίες των Φερναντίνιο (64’), Νταβίντ Σίλβα (67’) και Στέρλινγκ (69’) δεν «καρποφόρησαν».

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Λαπόρτ, Στόουνς, Γουόκερ, Μεντί, Φερναντίνιο, Ντ. Σίλβα (89’ Κομπανί), Μαχρέζ (76’ Γκουντογκάν), Στέρλινγκ, Γκαμπριέλ Ζέσους (60’ Μπ. Σίλβα), Αγουέρο

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Λάσελς, Φερνάντεζ, Κλαρκ (81’ Μέρφι), Γιέντλιν, Ντάμετ, Κι, Ντιαμέ, Κένεντι (54’ Ατσού), Πέρεθ, Ροντόν (73’ Χοσέλου)

Σκόρερς

8’ Στέρλινγκ, 30’ Γιέντλιν, 52’ Γουόκερ

Διαιτητής

Κέβιν Φρεντ

Ιωάννης Τζιουμακλής