4×4 σημαίνει τίτλος για την Τσέλσι... συνήθως!

Αήττητη συνεχίζει την πορεία της στην Πρέμιερ Λιγκ η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι μετά και την σημερινή επικράτηση της με 2-0 επί της Μπόρνμουθ με γκολ των Πέδρο και Αζάρ. Η Τσέλσι μπορεί να μην εντυπωσίασε με την εμφάνιση της κατόρθωσε ωστόσο να διατηρήσει το σερί των τεσσάρων νικών της στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος. Μια αφετηρία που δείχνει ιστορικά να συνδυάζεται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στις αντίστοιχες χρονιές που κατέγραφε το συγκεκριμένο εναρκτήριο σερί .



4×4 σημαίνει τίτλος για  την Τσέλσι... συνήθως!

Ειδικότερα, τη σεζόν 2004-2005 οι «Μπλε» έχοντας στον πάγκο τους τον Πορτογάλο τεχνικό Ζοσέ Μουρίνιο καθώς και τον νεοαποκτηθέντα σταρ Ντιντιέ Ντρογκμπά θα ξεκινήσουν με τέσσερις στις τέσσερις νίκες στα πρώτα παιχνίδια της αγωνιστικής, οδηγώντας την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από 50 ολόκληρα χρόνια. Η ίδια ακριβώς ιστορία επαναλήφθηκε την αμέσως επόμενη χρονιά (2005-2006) με τον Μουρίνιο να καταγράφει την απίστευτη σύμπτωση σε μια σεζόν μάλιστα που οι δυο από τις τέσσερις πρώτες αναμετρήσεις επρόκειτο για «τοπικά ντέρμπι». Τη σεζόν 2009-2010 τα ηνία του λονδρέζικου κλάμπ θα αναλάβει ο Κάρλο Αντσελότι συνεχίζοντας την ίδια «παράδοση»του προκατόχου.

Λίγα χρόνια αργότερα, τη σεζόν 2014-2015 με την επάνοδο του Ζοσέ Μουρίνιο το νικηφόρο σερί τεσσάρι θα συνοδευτεί για ακόμη μια φορά από την κατάκτηση του τίτλου στο τέλος της χρονιάς. Μοναδική εξαίρεση αυτών των στατιστικών αποτελεί η σεζόν 2010-2011 επί Αντσελότι όταν και η ομάδα παρά τις συντριπτικές νίκες που κατέγραψε στην εκκίνηση της πορείας της δεν κατόρθωσε να διατηρήσει την κυριαρχία της, παραδίδοντας τα σκήπτρα του πρωταθλήματος στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Το μόνο που μένει πλέον είναι να αποδείξει αν και φέτος στην λήξη της χρονιάς θα έρθει να επαληθεύσει ή θα καταρρίψει αυτό το παράδοξο.

Κωνσταντίνα Θεοδώρου