Γενναία η Μπέρνλι, αλλά άτυχη...

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια της Μπέρνλι ολοκληρώθηκε στα πλέι-οφ των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, αφού δεν ήταν η βραδιά της στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό... Πολλές ευκαιρίες, πολύ καλή εμφάνιση από τους παίκτες του Ντάις, χειροκρότημα από τον κόσμο, όμως το τελικό 1-1 οδήγησε στον αποκλεισμό μετά και το 3-1 από το ματς του «Γ.Καραϊσκάκης».  



Γενναία η Μπέρνλι, αλλά άτυχη...

Κόντρα στη γενικότερη αίσθηση πως η Μπέρνλι τα είχε παρατήσει, η ομάδα του Σον Ντάις στον αγωνιστικό χώρο έδειξε μαχητικότητα απέναντι στον Ολυμπιακό. Χρειάστηκε να περάσουν ελάχιστα λεπτά για να βρουν ρυθμό οι clarets και μετέφεραν όλο το παιχνίδι στο μισό γήπεδο της ελληνικής ομάδας. Βέβαια, οι Πειραιώτες μόλις στο 6ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ποντένσε που ολοκλήρωσε ανορθόδοξα με μεγάλη καθυστέρηση μια εξαιρετική αντεπίθεση. Η Μπέρνλι ανέβασε την απόδοσή της, κυκλοφόρησε τη μπάλα και στο 23' ο Βόουκς με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Γιαννιώτη, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Λίγο αργότερα θα ερχόταν και η κόντρα του Γκερέρο σε σουτ του Χέντρικς εξ επαφής, με τον Ιρλανδό χαφ να καθυστερί από πλεονεκτική θέση κάνοντας αχρείαστο κοντρόλ. Από την εκτέλεση του κόρνερ χάθηκε ακόμα μια καλή κεφαλιά του Βόουκς. Οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν χώρους στις αντεπιθέσεις φτάνοντας μέχρι την περιοχή του Χίτον, αλλά η σωστή κάλυψη από πλευράς άμυνας δυσκόλευε τις προσπάθειες των Γκέρέρο και Ποντένσε. Μάλιστα, ο τελευταίος στο 42' από γύρισμα του Τσιμίκα στη μεγάλη περιοχή, είχε καλή στιγμή, αλλά σούταρε πολύ ψηλά, για να απαντήσει ο Μπαρνς με προβολή σε κόντρα για να περάσει η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι...

Η Μπέρνλι συνέχισε με το ίδιο σθένος και την ίδια επιθετική διάθεση στην επανάληψη, με τον Βόουκς να έχει τρομερό δοκάρι σε μονοκόματο σουτ που επιχείρησε από τα όρια της μεγάλης περιοχής λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ενώ ο Γιαννιώτης αντέδρασε πολύ σωστά σε νέα απειλή από μακρινό σουτ του πολύ καλού απόψε, Ντουάιτ ΜακΝιλ. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να μη συνέρχεται, οι ¶γγλοι στο 55' σε σύγχυση στα «ερυθρόλευκα» καρέ απέτυχε ξανά να σκοράρει με τον Μπαρνς τον οποίο πρόλαβαν και κάλυψαν οι αμυντικοί του Μαρτίνς, με το παιχνίδι ν' ανοίγει μέχρι και το φινάλε του, κάνοντας απρόβλεπτη την κατάληξή του. Στις επιθέσεις των Πειραιωτών φανερώνοντας κενά στα μετόπισθεν της Μπέρνλι λόγω της προώθησης αλλά και της κόπωσης που άρχισε να κάνει την εμφάνισή της, όμως την ίδια στιγμή κανείς δεν άφηνε την προσπάθεια να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ελληνικής ομάδας. Ακόμα κι όταν στο 82' ο Μπουχαλάκης έκανε κακό γύρισμα με το κεφάλι στον Γιαννιώτη και η μπάλα έφτασε στα πόδια του Βίντρα που ανενόχλητος θα μπορούσε να σκοράρει, σούταρε ψηλά, ολοκληρώνοντας μια κακή βραδιά από άποψη αποτελέσματος για τους clarets... Στο 83' ήρθε το γκολ του Ολυμπιακού με ωραία ντρίπλα του Ποντένσε από αριστερά εντός περιοχής και δυνατό σουτ, αφού ο άτυπος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε ξανά για την ομάδα που χάνει ευκαιρίες κι εκείνη που τελικά σκοράρει... Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε από τον Μπεν Μι σε φάση... καραμπόλα πάνω στην τελική γραμμή της εστίας των «ερυθρολεύκων».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Μι, Τέιλορ, Λένον (75' Κορκ), Γουέστγουντ, Χέντρικ, ΜακΝιλ (75' Γουντ), Βόουκς, Μπαρνς (65' Βίντρα)

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88' Τοροσίδης), Ποντένσε (90' + 4' Σισέ), Γκερέρο (72' Χασάν)

Κώστας Ζάλιαρης