Οτιδήποτε άλλο από το 4 στα 4 θα είναι πισωγύρισμα...

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την τροπή που πήρε ήδη η χρονιά, οφείλει να στοχεύσει στην πρόκριση από τους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ,η Σίτι έχει περάσει πρώτη από τώρα Δύσκολη όχι ομως  ακατόρθωτη αποστολή για τη Λίβερπουλ, που θα παλέψει με Παρί και Νάπολι και όμιλος του θανάτου για την Τοτεναμ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Οτιδήποτε άλλο από το 4 στα 4 θα είναι πισωγύρισμα...
Από τη στιγμή που βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω σε επίπεδο ανταγωνισμού για τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στην κορυφή της Πρέμιερ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οφείλει να προκριθεί από τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Στον όμιλο που βρίσκεται μαζί με τις Γιουβέντους, Βαλένθια και Γιούνγκ Μπόις, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα πρέπει να βρει τρόπο ώστε να βρεθεί στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, έστω και πίσω από τους Ιταλούς, στους οποίους μετακόμισε φέτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο οποίος θα επιστρέψει στο «Ολντ Τράφορντ» γι' ακόμα μια φορά ως αντίπαλος, μετά τη σεζόν 2012-2013, όταν τότε μάλιστα είχε σκοράρει και στα δύο παιχνίδια της φάσης των «16», με τον τότε επαναληπτικό στο Μάντσεστερ να μένει στη μνήμη των φίλων της Γιουνάιτεντ και για την αποβολή του Νάνι από τον Τσακίρ για το χτύπημα στον Αρμπελόα...
 
Για τη Λίβερπουλ, εννοείται πως ο όμιλος με τις Παρί Σεν Ζερμέν, Νάπολι και Ερυθρό Αστέρα δεν είναι καθόλου εύκολος. Οι «κόκκινοι» μπορεί με το όμορφο επιθετικό τους ποδόσφαιρο να συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί στο αγγλικό πρωτάθλημα, όμως έξω από το Νησί θα πρέπει ν' αποδείξουν πράγματα, σε πολύ δύσκολες αποστολές για φέτος. Ο Ερυθρός Αστέρας, των σπουδαίων Γιουγκοσλάβων ποδοσφαιριστών πριν από κάτι παραπάνω από τέσσερις δεκαετίες, είχε πάρει νίκη με σκορ 2-1 και στο Άνφιλντ, το '73, με τους τότε Πρωταθλητές Αγγλίας του Μπιλ Σάνκλι να παίρνουν ένα μεγάλο μάθημα, σε μια κόντρα που έμεινε ως ένα από τα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας του κλαμπ από το Μέρσεϊσαϊντ αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού. Η Νάπολι δυσκολεύει τα πράγματα στο γκρουπ της Λίβερπουλ, ωστόσο, θεωρώ ότι η ομάδα του Κλοπ μαζί με την Παρί θα είναι αυτές που θα βρεθούν στην επόμενη φάση.
 
Όταν η κληρωτίδα έβγαλε και το όνομα της Ίντερ για τον όμιλο στον οποίο βρίσκεται η Τότεναμ, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ζόρικα για τους Λονδρέζους. Με τη Μπαρτσελόνα απόλυτο αφεντικό στο δεύτερο γκρουπ και την Αϊντχόφεν να συμμετέχει σε αυτό, θα πρόκειται για υπέρβαση σε περίπτωση που τα «σπιρούνια» τα καταφέρουν και κλείσουν μια θέση στα νοκ-άουτ.
 
Στη μπλε πλευρά του Μάντσεστερ, θα μπορέσουν να κοιμηθούν ήσυχοι και απόψε το βράδυ. Οι πολίτες κληρώθηκαν με τις Σαχτάρ Ντόνετσκ, Λιόν και Χόφενχαϊμ. Οι Ουκρανοί, τον Δεκέμβρη του 2017, είχαν βάλει τέλος σε ένα εκπληκτικό σερί 29 αγώνων για την ομάδα του Πεπ, αν και είχε ήδη εξασφαλιστεί η πρόκριση για τους μετέπειτα Πρωταθλητές Αγγλίας σε εκείνο το σημείο της φάσης των γκρουπ. Κανείς δεν τρομάζει τη φετινή Σίτι στον φετινό 6ο όμιλο εκεί όπου δεν είναι υπερβολή να πούμε πως είναι πρώτη από τώρα. 
 
Πάντως, οτιδήποτε άλλο από το τέσσερα στα τέσσερα θα ήταν πισωγύρισμα για ένα αγγλικό ποδοσφαιρο που πέρσι είχε για πρώτη φορά ομάδα στον τελικό για πρώτη φορά από το 2012.