Πως ο Μανέ έριξε... χυλόπιτα στη Μάντσεστερ Γιουναιτεντ το 2014...

Τον ήθελε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περίοδο που κόουτς της ομάδας ήταν ο Λουίς Φαν Χάαλ, αλλά ο Σαντιό Μανέ την άφησε στα κρύα του λουτρού και αυτό κόστισε στους «κόκκινους διαβόλους»  αφού ο Σενεγαλέζος επιθετικός είναι πια από τα μεγάλα αστέρια στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Λίβερπουλ...



Πως ο Μανέ έριξε... χυλόπιτα στη Μάντσεστερ Γιουναιτεντ το 2014...

Κίνηση, προκειμένου να αποκτήσει τον Μανέ, είχε πραγματοποιήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο Σενεγαλέζος. Το 2014 οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, για τον όχι και τόσο γνωστό, Αφρικανό επιθετικό. Ο Μανέ όμως, όπως υποστήριξε έριξε... πόρτα στην ομάδα του Μάντσεστερ, αφού «δεν ήταν η κατάλληλη ομάδα αλλά ούτε η κατάλληλη στιγμή» για εκείνον. 

Η Σαουθάμπτον φαίνεται πως το εκμεταλλεύτηκε και τον έκανε δικό της από τη Σάλτσμπουργκ, φέρνοντάς τον στο Νησί και δίνοντάς του παράλληλα τη δυνατότητα να λάμψει και να φανεί ακόμη περισσότερο στο ευρωπαϊκό στερέωμα, σε μια ομάδα που είχε περισσότερες προοπτικές να έχει φανέλα βασικού. Δύο χρόνια αργότερα, η δικαίωση για την επιλογή του και την ταπεινότητά του απέδωσε καρπούς, με τη Λίβερπουλ να αυξάνει την προσφορά στα 34 εκατομμύρια δολάρια και να τον αποκτά. 

Σύμφωνα λοιπόν με τις δηλώσεις του Μανέ, η Γιουνάιτεντ δεν μοιάζει να ήταν ο σύλλογος που επιθυμούσε να φορέσει τη φανέλα της. Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή χαροποίησε τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ, που κατόρθωσαν να εντάξουν στο δυναμικό τους, με λίγα λεφτά, έναν ποδοσφαιριστή που αποτελεί βασικό γρανάζι στην ομάδα του Κλοπ και σίγουρα θα αποφέρει... χρυσάφι μελλοντικά.

Έλενα Χαριτάκη