Η «σκυτάλη» στο… νέο αίμα!

Λένε πως οι αμαρτίες γονέων παιδεύουν τα τέκνα αλλά στην περίπτωση της Εθνικής Αγγλίας οι «αμαρτίες» λειτουργούν σαν την καλύτερη παρακαταθήκη που καλείται να συνεχίσει η νέα γενιά.   



Η «σκυτάλη» στο… νέο αίμα!

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Σάουθγκεϊτ μπορεί να πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στα γήπεδα της Ρωσίας, στο πρόσφατο Μουντιάλ, όμως ουδείς στο Νησί μένει εκεί. Με τα παιχνίδια για λογαριασμό του Nations League να βρίσκονται προ των πυλών, τα «τρία λιοντάρια» έχουν στα υπόψιν άλλα... τέσσερα, προκειμένου να φρεσκάρουν το ρόστερ τους. 

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη φυγή των Κέιχιλ και Βάρντι, έγινε τόπος για τα νιάτα. Τέσσερα τα ονόματα που απασχολούν τον Σάουθγκεϊτ και αναμένεται να μαγνητίσουν το ποδοσφαιρικό στερέωμα. 

Φιλ Φόντεν- Ένας αμούστακος πρωταθλητής

Και μόνο το γεγονός ότι έχει «κερδίσει» τον Πεπ Γκουαρδιόλα τα λέει όλα. Ο 18χρονος αμυντικός μέσος είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος παίκτης της u-17 όταν τα «τσικό» της Αγγλίας κατέκτησαν την κορυφή του κόσμου.

Αγωνιζόμενος στην Μάντσεστερ Σίτι, έχει κάνει τα πρώτα του βήματα στο Κομιούνιτι Σιλντ, με αντίπαλο την Τσέλσι. Ενώ για λογαριασμό της Πρέμιερ Λιγκ έχει γευτεί χορτάρι για μόλις 8 αγωνιστικά λεπτά, με τον ανταγωνισμό στους «Πολίτες» πάντως να είναι τεράστιος, χωρίς αυτό να του «φρενάρει» την εξέλιξή του. 

Τζέιντον Σάνκο- Ο πιτσιρικάς που μετανάστευσε νωρίς 

Εγκαταλείποντας τη Μάντσεστερ Σίτι, κυνηγώντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ο Σάνκο βρέθηκε στη Γερμανία, με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Η περίπτωση του νεαρού χαφ απασχόλησε και τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο 18χρονος πρωταθλητής κόσμου μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είναι στη Βεστφαλία. Από πέρυσι έχει αγωνιστεί σε 12 ματς πρωταθλήματος, έχοντας καταγράψει ένα γκολ και τέσσερις ασσίστ. 

Ράιαν Σεσενιόν- Από μικρός στα... βάσανα

Στην ηλικία των 16 ετών και 81 ημερών ο Σεσενιόν έκανε το ντεμπούτο του με τη Φούλαμ. Η εξέλιξή του ραγδαία, αφού από ένας απλός αριστερός μπακ κατόρθωσε να γίνει ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο φουλ μπακ-χαφ. Με 85 εμφανίσεις και 23 γκολ στα αλώνια, βοήθησε τη Φούλαμ να βρεθεί στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ σε ηλικία μόλις των 18 ετών. 

Τζέιμς Μάντισον- Ένας ώριμος νέος στους πιο ανέλπιστα πρωταθλητές

Με θητεία στη Νόριτς, ο Μάντισον έκανε το πρώτο του άλμα εφέτος με τη μεταγραφή του στη Λέστερ. Έχοντας σκοράρει από νωρίς, μόλις τη δεύτερη αγωνιστική, το παρθενικό του γκολ στην Πρέμιερ, έχει ήδη κλέψει τα βλέμματα. Ο 21χρονος χαφ ξεχωρίζει για τις επιθετικές του αρετές, με τις «αλεπούδες» να εξαργυρώνουν πρώιμα τα 20 εκατομμύρια δολάρια που δαπάνησαν για την απόκτησή του. 

Το «καρέ» του μέλλοντος μπορεί να βρίσκεται σε αρκετά νεαρή ηλικία, αλλά οι παραστάσεις που έχει το καθιστούν αρκετά πλούσιο σε εμπειρίες. Όπως και να’χει ο Σάουθγκεϊτ μοιάζει πως θα έχει ευχάριστο πονοκέφαλο, όσον αφορά την επιλαχούσα επικείμενη αποστολη για τα ματς της Εθνικής Αγγλίας. Το μέλλον σίγουρα προμηνύεται λαμπρό, αφού η νέα φουρνιά των «Τριών Λιονταριών» έχει δείξει τα πρώτα δείγματα και μόνο θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν. 

Έλενα Χαριτάκη