Η Γουλβς δείχνει το δρόμο στους μικρομεσαίους (pic)

Τα στατιστικά που προέκυψαν από την αναμέτρηση της Γουλβς με τη Μάντσεστερ Σίτι, η εικόνα της ομάδας του Νούνο Εσπίριτο Σάντο και τα κολακευτικά λόγια του Βινσέν Κομπανί, κάνουν τους νεοφώτιστους ν' αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τους μικρομεσαίους ώστε να κοντράρουν τους Πρωταθλητές αλλά και το Big-6...  



Η Γουλβς δείχνει το δρόμο στους μικρομεσαίους (pic)

Οι «λύκοι» έγιναν η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς από τους Πρωταθλητές Αγγλίας τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ενώ, είναι μόλις η δεύτερη ομάδα την οποία ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει καταφέρει να νικήσει στην Αγγλία από την έναρξη της θητείας του στον πάγκο των «πολιτών», μετά τη Μίντλεσμπρο από τη σεζόν 2016-2017.

Η γενναία εμφάνιση της Γουλβς και γενικότερα η ποδοσφαιρική φιλοσοφία στην οποία έχει μυηθεί από τον Νούνο, απολαμβάνει την εκτίμηση και έχει κερδίσει σεβασμό στην Πρέμιερ Λιγκ, πράγμα για το οποίο μίλησε ο Βινσέν Κομπανί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Παίζουν σαν να είναι ομάδα που ανήκει και βρίσκεται καιρό στην Πρέμιερ. Δεν είναι ομάδα της Τσάμπιονσιπ. Πιστεύω θα κόψουν βαθμούς από πολλούς διεκδικητές της κορυφής».

Όπως φανερώνουν και οι αριθμοί, είναι πολύ διαφορετικός ο μέσος όρων που παρουσίαζαν οι ομάδες εκτός του Top-6 στα ματς με τη Σίτι την περασμένη αγωνιστική περίοδο, κυρίως ως προς την επιθετική διάθεση που θα πρέπει να επιδεικνύουν κι όχι την αμυντική λειτουργία με... προσευχές για να δεχθούν όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ.

Τα παρακάτω στατιστικά, κάνουν τη Γουλβς... πρωτοπόρο και ίσως θα ήταν καλό για τους μικρομεσαίους να ρίξουν μια ματιά στα παιχνίδια των νεοφώτιστων...

Κώστας Ζάλιαρης