Τόπος... μαρτυρίου το «Ολντ Τράφορντ» για την Τότεναμ

Την κάκιστη παράδοση που διατηρούν επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ στο «Ολντ Τράφορντ» θα χρειαστεί να βάλουν… στην άκρη οι παίκτες της Τότεναμ απόψε το βράδυ (27/8, 22:00), προσδοκώντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους»…



Τόπος... μαρτυρίου το «Ολντ Τράφορντ» για την Τότεναμ

Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποκετίνο θα παλέψουν για την τρίτη σερί νίκη τους στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ απόψε (22:00) στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκεί όπου για τελευταία φορά πανηγύρισαν την πρωτοχρονιά του 2014 με σκορ 1-2, και δράστες τους Κρίστιαν Έρικσεν και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.

Έκτοτε, και για τις επόμενες τέσσερις επισκέψεις τους στο Μάντσεστερ, η Τότεναμ μετράει ισάριθμες ήττες, στις οποίες μάλιστα δεν κατάφερε καν να σκοράρει (τρεις φορές ηττήθηκε με σκορ 1-0, και την άνοιξη του 2015 με 3-0).

Η νίκη στο εν λόγω γήπεδο το 2014 ήταν μάλιστα μόλις η 2η νίκη τους στο «Θέατρο των Ονείρων» στα 26 χρόνια «ζωής» της Πρέμιερ Λιγκ (η άλλη έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2012, 2-3), ενώ δεν είναι υπερβολή να λεχθεί πως το εν λόγω γήπεδο είναι το χειρότερο για την Τότεναμ στο αγγλικό πρωτάθλημα, αφού συνολικά μετράει 21 ήττες, τις περισσότερες που έχει κάνει ποτέ κάποια ομάδα εκτός έδρας σε συγκεκριμένο γήπεδο στην Πρέμιερ Λιγκ! Εκτός των 21 ηττών και των δυο νικών, έχουν αποσπάσει και τρεις ισοπαλίες από το 1992 μέχρι και σήμερα.

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στις 26 αναμετρήσεις που έχει δώσει στην έδρα της Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ δεν έχει καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα στις 16 εξ αυτών, δείγμα της χαρακτηριστικής δυσκολίας που αντιμετωπίζει όταν έχει απέναντι της τους «κόκκινους διαβόλους»…

Xρήστος Γραβιάς