Με φινάλε… δραματικό στους εννέα βαθμούς η Τσέλσι!

Με αυτογκόλ του Γιέντλιν στο 87ο λεπτό επικράτησε με σκορ 2-1 η Τσέλσι της Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για την τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Παράπονα από τους γηπεδούχους για την υπόδειξη του πέναλτι από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ των «μπλε»(76’ Αζάρ), παράπονα και από τους Λονδρέζους για την αγκωνιά που δέχτηκε ο Ζιρού από τον Γιέντλιν πριν ο Χοσέλου ισοφαρίσει σε 1-1 (83’)…



Με φινάλε… δραματικό στους εννέα βαθμούς η Τσέλσι!

Ο Μαουρίτσιο Σάρι μετρά πλέον το απόλυτο στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του αγγλικού πρωταθλήματος, μπαίνοντας στο κλαμπ των προπονητών της Τσέλσι που ξεκίνησαν με το τρία στα τρία τις υποχρεώσεις τους στη λίγκα. Αντόνιο Κόντε, Κάρλο Αντσελότι, Γκους Χίντινγκ και Ζοσέ Μουρίνιο έχουν πλέον ένα επιπλέον συγκάτοικο στη συγκεκριμένη λίστα. Με έναν βαθμό στα πρώτα τρία ματς παρέμεινε η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ...

Το ματς

Αρκετά ισορροπημένη η εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα 45 λεπτά, με την Τσέλσι να απειλεί κατά βάση με σουτ εκτός περιοχής και τη Νιούκαστλ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις με εκδήλωση αντεπιθέσεων.Οι «μπλε» απείλησαν για πρώτη φορά με μακρινό πλασέ του Αζάρ το οποίο κατέληξε άουτ στο 24ο λεπτό ενώ ο Πέδρο όπλισε δύο φορές από το 34’ έως το 36’. Η πρώτη προσπάθεια κατέληξε εκτός ενώ η δεύτερη εξουδετερώθηκε από τον  Ντουμπράβκα.

Στο μεταξύ η προσπάθεια του Ροντόν για τους γηπεδούχους έπειτα από σέντρα του Φερνάντεζ κατέληξε άουτ ενώ οι «καρακάξες» ανέβασαν τα επίπεδα της πίεσής τους από το ημίωρο και έπειτα, δημιουργώντας αναστάτωση στην άμυνα των Λονδρέζων.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Σάρι έδειχνε ανίκανη να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα μέχρι τη στιγμή που ο Τίρνι υπέδειξε πέναλτι σε τάκλιν που επιχείρησε ο Σερ πάντω στον Αλόνσο. Ο Αζάρ ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο 76ο λεπτό. Και ενώ όλα έδειχνα πως το ματς δεν είχε να προσφέρει επιπλέον συγκινήσεις, ήρθε η φάση του 83ου λεπτού, όταν ο Γιέντλιν σέντραρε στον Χοσέλου για το 1-1, αφού προηγουμένως είχε βγάλει από τη φάση τον Ζιρού με αγκωνιά.

Η παρτίδα κρίθηκε τελικά τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου. Το γέμισμα του Γουίλιαν από στημένη φάση κατέληξε… με τα πολλά στον Αλόνσο. Ο Ισπανός επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή και στην πορεία την μπάλας βρέθηκε ο Γιέντλιν, η προβολή του οποίου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τον ίδιο να χρεώνεται ένα οδυνηρό αυτογκόλ!

Οι συνθέσεις

Νιουκάστλ: Nτουμπράβκα, Γέντλιν, Σαρ (79’ Μούτο), Φερνάντεθ, Κλαρκ, Ντάμετ, Ρίτσι, Κι, Ντιαμέ, Μέρφι (73’ Πέρεθ), Ροντόν (62’ Χοσέλου)

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (79’ Μπάρκλεϊ), Καντέ, Πέδρο (69’ Γουίλιαν), Αζάρ, Μοράτα (65’ Ζιρού)

Σκόρερς

76’ Αζάρ πεν., 83’ Χοσέλου, 87’ Γιέντλιν αυτ΄.

Διαιτητής

Πολ Τίρνι

Ιωάννης Τζιουμακλής