Πέταξε βαθμούς στο «Μολινό» η Σίτι…

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στη Γουλβς και τη Μάντσεστερ Σίτι για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ. Μπολί (σ.σ. στο 57’ με χέρι) και Λαπόρτ (69’) τα γκολ που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Τρία δοκάρια οι «citizens» στο ματς, το τελευταίο εξ’ αυτών με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αγουέρο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων!



Πέταξε βαθμούς στο «Μολινό» η Σίτι…

Οι δύο σκόρερς βρήκαν για πρώτη φορά δίχτυα στο αγγλικό πρωτάθλημα ενώ οι «λύκοι» παρέμειναν με μόλις δύο ήττες σε σύνολο 28 εντός έδρας αναμετρήσεων που έχουν δώσει σε Τσάμπιονσιπ και Πρέμιερ Λιγκ υπό τις οδηγίες του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο (σ.σ. Ν 18- Ι 8 -Η 2).

Το ματς

Οι δύο ομάδες εισήλθαν με επιθετική διάθεση στον αγωνιστικό χώρο του «Μολινό» και προσπάθησαν να δημιουργήσουν καταστάσεις μπροστά από τις εστίες. Πρώτοι τα κατάφεραν οι πρωταθλητές Αγγλίας στο 15’, όταν ο Μεντί βρήκε τον Αγουέρο εντός περιοχής πριν ο Αργεντινός στρώσει στον Γκουντογκάν. Η φάση ολοκληρώθηκε με ένα άψυχο σουτ του Γερμανού μέσου που κατέληξε στα χέρια του Ρουί Πατρίσιο.

Στο 20’ το γκολ του Ραούλ Χιμένεζ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ ενώ στο επόμενο δίλεπτο οι παίκτες του Γκουαρντιόλα σημάδεψαν δις το δοκάρι! Αρχικά το σουτ του Αγουέρο στο 21’ και στη συνέχεια ο «κεραυνός» του Στέρλινγκ, ο οποίος κατέληξε στο… αλουμίνιο μετά από παρέμβαση του Πατρίσιο. Για τους γηπεδούχους ο Ραούλ Χιμένεζ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής στο 38’ αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ ενώ ο Αγουέρο δεν κατάφερε ούτε στο 41ο λεπτό να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από κοντινή απόσταση.

Στα πρώτα είκοσι λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Σίτι διατήρησε την κατοχή της μπάλας αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έβγαλαν τις σημαντικότερες φάσεις. Στο 56’ ο Έλντερ Κόστα δεν εξουδετέρωσε από πλάγια θέση τον Έντερσον αλλά ένα λεπτό αργότερα τα κατάφερε με το… χέρι ο Μπολί, ο οποίος άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενος την άριστη σέντρα του Μουτίνιο. 1-0!

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν πάντως άμεση. Ο Γκουντογκάν εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή «σερβίροντας» στον Λαπόρτ, ο οποίος ισοφάρισε με καρφωτή κεφαλιά! Η Σίτι είχε μάλιστα την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ αλλά η κεφαλιά του νεοεισελθόντα Ζέσους έπειτα από σέντρα του Μεντί, σταμάτησε στα πόδια του Ρουί Πατρίσιο! Τελευταία φάση για τη Γουλβς από το σουτ του Γότα στο 88ο λεπτό, το οποίο κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Έντερσον. Οριζόντιο δοκάρι για τον Αγούερο στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Οι συνθέσεις

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Μπένετ, Κόαντι, Μπολί, Ντόχερτι, Κάστρο (85’ Βινάγκρε), Μουτίνιο, Νέβες, Γότα, Κόστα (72’ Αντάμα Τραορέ), Χιμένεζ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Μεντί, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν (77’ Σανέ), Μπερνάρντο Σίλβα (62’ Γκάμπριελ Ζέσους), Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ (85’ Μαχρέζ), Αγουέρο

Σκόρερς

57’ Μπολί, 69’ Λαπόρτ

Διαιτητής

Μάρτιν Άτκινσον

Ιωάννης Τζιουμακλής