Ευτυχώς έχει το Turf Moor…

Η Μπέρνλι ετοιμάζεται για την πιο κρίσιμη ευρωπαϊκή μάχη της σύγχρονης ιστορίας της κόντρα στον Ολυμπιακό και αυτό στο οποίο θα ποντάρει για πιθανή επιτυχία, είναι το Turf Moor. Μόλις μια ήττα σε 8 αναμετρήσεις μετά και τον γ΄προκριματικό του φετινού Europa League μετρούν οι clarets.  



Ευτυχώς έχει το Turf Moor…

Οι οπαδοί της ομάδας του Σον Ντάις εύχονται τα δύο ματς με τους Πειραιώτες στα πλέι-οφ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης να είναι και τα... τελευταία για φέτος, αφού βάζουν άπαντες προτεραιότητα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο κόουτς της Μπέρνλι και οι ποδοσφαιριστές δεν συμφωνούν και θέλουν να βιώσουν στο έπακρο τη φετινή τους εμπειρία, που ξεκίνησε από τον β’ προκριματικό απέναντι στην Αμπερντίν και συνεχίστηκε στον γ’ γύρο κόντρα στη Μπασακσεχίρ.

Και οι δύο κόντρες οδηγήθηκαν στην παράταση, αλλά εκεί, η δύναμη της έδρας έδωσε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση στους «clarets». Από το μακρινό, πλέον, 1960, αλλά και τη σεζόν 1966/1967 (στο τότε UEFA Fairs Cup), το αγγλικό κλαμπ μετράει 7 νίκες και μια ήττα σε 8 εντός έδρας αναμετρήσεις, με 20 γκολ και υπέρ και μόλις 4 κατά!

Με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό να είναι προγραμματισμένο για το βράδυ της Πέμπτης στο «Γ.Καραϊσκάκης», η Μπέρνλι, αν όντως θέλει να συνεχίσει, τότε θα εύχεται να πάρει κάτι καλό από την Ελλάδα για να επιστρέψει με... κάβα στο Turf Moor.

Κώστας Ζάλιαρης