ΚλαφΆ τα Χαράλαμπε...

Ένα μαύρο χάλι είχε να παρουσιάσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Μπράιτον, από την οποία ηττήθηκε με σκορ 3-2 για την δεύτερη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Χωρίς πλάνο, νεύρο και φαντασία οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο, που έγινε περίγελος στο διαδίκτυο με ατάκες τύπου: «Πρέπει να τον καταλάβουμε. Έχει τέτοια άμυνα με δύο στόπερ που ο ίδιος αγόρασε με 70 εκατομμύρια λίρες». Με λίγα λόγια, κλαφΆ τα Χαράλαμπε...



ΚλαφΆ τα Χαράλαμπε...

Λίγη ώρα μετά την τρομακτική νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Χάντερσφιλντ με σκορ 6-1, η ομάδα του Μουρίνιο καλούταν να αποδείξει πως μπορεί και φέτος να την ακολουθήσει, αλλά λύγισε απόλυτα μπροστά στην πίεση. Δεν μπορεί να κρατήσει θετικά από την δεύτερη αγωνιστική ο «Special One», για τον οποίο ανάμεσα στην καζούρα που του έκαναν υπενθύμισαν πως είναι στον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του και «με αυτήν την φάτσα και αυτές τις εκφράσεις» μάλλον... δεν βγάζει Χριστούγεννα.

Στα του ματς, υπήρχε από νωρίς η αίσθηση πως η Μπράιτον όχι μόνο δεν φοβόταν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και πως ήταν εξαιρετικά διαβασμένη για την υποδοχή της αντιπάλου της. Μία και μοναδική στιγμή κινδύνευσε πριν απειλήσει η γηπεδούχος, με τον Ρομέλου Λουκάκου να μην μπορεί να τελειώσει σωστά την φάση έπειτα από συνεργασία με τον Πολ Πογκμπά. Η κατοχή της μπάλας παρέμενε στους «κόκκινους διαβόλους» αλλά η υπεροχή τους σε αυτό το κομμάτι ήταν ανούσια.

Τα πάντα άλλαξαν στο 24ο λεπτό, όταν ο Σόλι Μαρτς έκανε ωραία κατεβασιά από αριστερά και ακόμη ωραιότερο συρτό γέμισμα, για να τροφοδοτήσει τον Γκλεν Μάρεϊ και εκείνος -έχοντας κάνει σωστή κίνηση πριν η μπάλα φτάσει στο πεδίο δράσης του- να ανοίξει το σκορ για τους «γλάρους». Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η Μπράιτον κέρδισε κόρνερ το οποίο οι αμυνόμενοι της Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, με συνέπεια ο Ντάφι να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο μετά την επαναφορά και να κάνει στο 26Ά το 2-0. Ωστόσο το προβάδισμα ασφαλείας δεν έμεινε για πολλή ώρα, με τον Λουκάκου να βρίσκεται αμαρκάριστος μέσα στην μικρή περιοχή και να μειώνει σε 2-1.

Έλα όμως που ο Ερίκ Μπεϊγί δεν ήταν στην μέρα του! Ο Ιβοριανός κεντρικός αμυντικός ήταν ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου και το αυτό επιβεβαίωσε και λίγο πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, όταν και ανέτρεψε τον Γκρος εντός της μεγάλης περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, και παρά το γεγονός πως ήταν κακή νίκησε τον εκνευρισμένο με τον εαυτό του, Νταβίδ Ντε Χέα. Στο ημίχρονο ο Μουρίνιο αποφάσισε να βγάλει εκτός αγώνα τους Περέιρα και Μάτα, περνώντας τους Ράσφορντ και Λίνγκαρντ, όμως η κατάσταση παρέμεινε... καταθλιπτική για την Γιουνάιτεντ που έμοιαζε κενή από ιδέες και με έναν προπονητή που ήταν ολοφάνερο πως ήταν έξαλλος χωρίς να έχει να προσφέρει λύσεις.

Στο τέλος ο Πορτογάλος έριξε και τον Φελαϊνί στο παιχνίδι για να αρχίσει τα γεμίσματα, αλλά το σκορ παρέμεινε ως είχε σχεδόν μέχρι το φινάλε, όταν ο Βέλγος μέσος κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πογκμπά για να μειώσει στο τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις:

Μπράιτον: Ράιαν, Μοντόγια, Ντάφι, Ντανκ (20' Μπελόγκουν), Μπονγκ, Νοκέρ, Στίφενς, Πρέπερ, Μαρτς, Γκρος (90' Καγιάλ), Μάρεϊ (90' Λοκάντια)
 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπεϊγί, Λίντελεφ, Σο, Φρεντ, Περέιρα (46' Λίνγκαρντ), Πογκμπά, Μάτα (46' Ράσφορντ), Μαρσιάλ (60' Φελαϊνί), Λουκάκου

Γιώργος Σιάφας