Με… σπασμένα φρένα η Σίτι, μεγάλο διπλό για Γουότφορντ στο «Τερφ Μουρ»

Xωρίς να γνωρίσει ιδιαίτερη αντίσταση απ΄ την Χάντερσφιλντ, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε άνετα των «τέριερς» με σκορ 6-1 στο «Έτιχαντ». Σημαντική νίκη για την Γουότφορντ στην έδρα της Μπέρνλι (3-1).



Με… σπασμένα φρένα η Σίτι, μεγάλο διπλό για Γουότφορντ στο «Τερφ Μουρ»

Παίρνοντας από νωρίς την επιθετική πρωτοβουλία της αναμέτρησης, η Μάντσεστερ Σίτι προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κυριαρχήσει, βρίσκοντας παράλληλα πρόσφορο έδαφος από την… παθητικότητα που εμφάνισε η Χάντερσφιλντ.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Βάγκνερ αμύνθηκε σθεναρά, με τους «πολίτες» πάντως να βρίσκουν χώρο ύστερα από μακρινή μπαλιά του Έντερσον στην πλάτη της άμυνας, με τον Αγκουέρο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να γράφει το 1-0 στο 25ο λεπτό. Η πίεση δεν σταμάτησε από πλευράς των «πολιτών», με τον Ζέσους να τσιμπάει την μπάλα ύστερα από προσπάθεια του Μεντί για να σκοράρει με το αριστερό για το 2-0, ενώ λεπτά αργότερα το 3-0 έγινε από λάθος της άμυνας που εκμεταλλεύτηκε εντός περιοχής ξανά ο Αγουέρο!

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν εξίσου χώρους στις αντεπιθέσεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν με τη σειρά τους λίγο πριν βγει το ημίχρονο, με δράστη τον Στάνκοβιτς. Το καλύτερο γκολ ωστόσο της αναμέτρησης το… κρατούσε για το τέλος ο Nταβίντ Σίλβα! Με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ο Ισπανός μέσος διαμόρφωσε τo 4-1, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ εκ νέου ο Αγουέρο στο 75ο λεπτό και να κλείσει το σκορ στο 6-1 χάρη στο αυτογκόλ του Κονγκολό! Πλέον, η Μάντσεστερ Σίτι έχει κάνει το 2/2 και συνεχίζει ακάθεκτη, ενώ η Χάντερσφιλντ παραμένει χωρίς πόντο με το πέρας των δυο πρώτων αγωνιστικών.

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε και η Γουότφορντ, που επικράτησε επί της Μπέρνλι με σκορ 3-1 στο «Τερφ Μουρ». Το παιχνίδι πήρε από νωρίς μορφή… ροντέο, αφού με προβολή του Γκρέι η Γουότφορντ άνοιξε το σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν πολύ γρήγορα, χάρη σε σουτ του Ταρκόφσκι μέσα απ’ την μικρή περιοχή!

Έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού και χωρίς… φόβο για επιθετικές κινήσεις, κόντρα σε μια συμπαγής Μπέρνλι, οι «σφήκες» είχαν τις ευκαιρίες και τις αξιοποίησαν με την αρχή του δευτέρου μέρους δις, αρχικά με τον Ντίνι και στη συνέχεια με τον Χιούζ σε διάστημα τριών λεπτών (48ο-51ο λεπτό). Χωρίς να απειληθεί στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, η Γουότφορντ διατήρησε άνετα το προβάδισμα, για να πάρει ένα πολύτιμο «τρίποντο», με την Μπέρνλι να στρέφεται πλέον στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, την προσεχή Πέμπτη, για τα πλέι-οφς του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.