Τσέλσι... μες στην τρέλα!

Σάρι και Έμερι αντίκρισαν κατάματα την τρέλα της Πρέμιερ Λιγκ στο τρομερό λονδρέζικο ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» και η Τσέλσι κατάφερε να βγει νικήτρια από τη «μάχη» με την Άρσεναλ, με σκορ 3-2! Τέσσερα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, επαναφορά και παραλίγο ανατροπή για τους «κανονιέρηδες», έκαναν τη διαφορά οι Αζάρ και Μάρκος Αλόνσο (ασίστ και γκολ)!  



Τσέλσι... μες στην τρέλα!

Ρυθμός που... έκοβε την ανάσα ακόμα και σε αυτόν που παρακολουθούσε από την τηλεόραση. Μια εντυπωσιακή Τσέλσι. Μια Άρσεναλ που ψαχνόταν. Μια ομάδα που από προβάδισμα δύο τερμάτων βρέθηκε πολύ κοντά στα... τάρταρα και κινδύνευσε με ανατροπή. Ένα σύνολο που αντέδρασε μετά τα δύο γκολ και βρήκε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα ώστε να γυρίσει στο ματς και να φτάσει κοντά στην ολική επαναφορά. Ένα τρομερό ντέρμπι ήταν αυτό έτσι όπως εξελισσόταν στο «Στάμφορντ Μπριτζ»!

Στο εξαιρετικό της πρώτο 20λεπτο, η Τσέλσι... κεντούσε! Με τον Ζορζίνιο μαέστρο στο κέντρο και τους Γουίλιαν – Μάρκος Αλόνσο να κάνουν ό,τι θέλουν τον Μπεγερίν από αριστερά, οι «μπλε», αφού πρώτα είδαν τον Εζίλ να κάνει μια προβολή άουτ στο 8ο λεπτό, άνοιξαν το σκορ με το πλασέ του Πέδρο από ασίστ του Αλόνσο στο 9'! Και εν συνεχεία, το δεύτερο γκολ της ομάδας του Σάρι ήρθε και πάλι από μεγάλη ευκαιρία της Άρσεναλ. Ο Ομπαμεγιάνγκ δεν κατάλαβε πώς αστόχησε προ κενής εστίας από γύρισμα που του έγινε από δεξιά και 52 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Αθπιλικουέτα έστελνε τη μπάλα μπροστά στον Μοράτα για να ντριμπλάρει αυτός τον Μουστάφι και να σκοράρει (πρώτη φορά με τον Δεκέμβρη του 2017) για το 2-0!

Όσο καλή ήταν επιθετικά η Τσέλσι, άλλο τόσο ευάλωτη εμφανίστηκε στα μετόπισθεν, με ασυνείδητη οπισθοχώρηση και παραχώρηση πρωτοβουλιών στην Άρσεναλ μετά το ασφαλές – όπως φαινόταν εκείνη τη στιγμή – προβάδισμα. Ο Μκιταριάν μπορεί να έχασε το άχαστο στο 32', όμως, πέντε λεπτά αργότερα πλάσαρε σωστά με το αριστερό για να νικήσει τον Κέπα στη γωνία του και να μειώσει. Στο 40' ήρθε και το 2-2 από τους «κανονιέρηδες» με τον Ιγουόμπι με δυνατό μονοκόματο πλασέ από ασίστ του Αρμένιου που είχε σκοράρει λίγο νωρίτερα! Μάλιστα, ο Νιγηριανός χαφ, μαζί με τον Ομπαμεγιάνγκ, αστόχησαν σε νέες πολύ καλές ευκαιρίες, ολοκληρώνοντας το τρελό πρώτο μέρος του ντέρμπι με το πάνω χέρι.

Οι άμυνες των δύο λονδρέζικων ομάδων εμφανίστηκαν αρκετά πιο συμμαζεμένες στο δεύτερο ημίχρονο του μεγάλου ντέρμπι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η Άρσεναλ προσπάθησε να συνεχίσει από εκεί που τελείωσε το πρώτο 45λεπτο μήπως και καταφέρει να διατηρήσει το μομέντουμ της, ενώ η Τσέλσι, φρόντισε από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα να ρίξει στη «μάχη» τους Κόβασιτς και Αζάρ ώστε εκείνοι να δώσουν το κάτι παραπάνω και το κάτι απροσδόκητο επιθετικά στην ομάδα τους. Η απάντηση από πλευράς Έμερι ήταν να βγάλει τον κακό – και πάλι – Μεσούτ Εζίλ για να βάλει τον Ράμσεϊ και να έχει καλύτερη οργάνωση στο δημιουργικό κομμάτι από το χώρο του κέντρου. Ο Κέπα έσωσε την Τσέλσι από τρίτο γκολ στο χαμηλό σουτ του Ράμσεϊ το οποίο δεν κατάφερε να μπλοκάρει με την πρώτη και κινδύνευσε από τους επερχόμενους Λακαζέτ και Τορέιρα μέχρι να πιάσει τη μπάλα, με τον Καντέ με κεφαλιά ν' αστοχεί από κοντά στο 77'. Τη διαφορά εν τέλει έκανε ο Εντέν Αζάρ με την κίνησή του από αριστερά στο 80' και το γύρισμα στον Μάρκος Αλόνσο που είχε πατήσει περιοχή, έγραψε το 3-2 με πλασέ και πλέον έχει συμμετοχή σε 20 γκολ (14 τέρματα και 6 ασίστ) από τον Σεπτέμβρη του 2016 που φόρεσε τα μπλε! Αζάρ και Ζιρού στο φινάλε μπορούσαν να κάνουν τα πάντα μπροστά από τον Τσεχ, όμως ο Γάλλος στράικερ νικήθηκε από τον Τσέχο πρώην συμπαίκτη του...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (60' Κόβασιτς), Πέδρο, Μοράτα (75' Ζιρού), Γουίλιαν (61' Αζάρ)

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Μονρεάλ, Τζάκα (45' Τορέιρα), Γκεντούζι, Μκιταριάν, Εζίλ (68' Ράμσεϊ), Ιγουόμπι (75' Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ

Κώστας Ζάλιαρης