«Κουλούρια» στο Κάρντιφ

Χωρίς σκορ (0-0) άνοιξε η αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, με την Κάρντιφ να μην μπορεί να λυγίσει τη Νιούκαστλ, που για μισή ώρα έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Πήγε να... κλέψει το ματς η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, αλλά ο γενικά κάκιστος Κένεντι δεν μπόρεσε να ευστοχήσει. Στην αντίπερα όχθη παρέμεινε και αυτό το σαββατοκύριακο το παραγωγικό πρόβλημα, με την Κάρντιφ να μην μετράει ούτε ένα σουτ στον στόχο σε δύο αγώνες.



«Κουλούρια» στο Κάρντιφ

Με διάθεση για κάτι όμορφο ξεκίνησε το μεσημέρι στην Ουαλία η Νιούκαστλ, που σε ένα πολύ σημαντικό ματς για την παραμονή -στόχος αμφοτέρων για το τέλος της σεζόν-, ήθελε να κάνει αυτή το πρώτο βήμα και στην συνέχεια να θέσει τους όρους της για όσο θα απέμενε από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα.

Οι παίκτες του Μπενίτεθ άρχισαν να δημιουργούν από νωρίς ανησυχίες στους αντιπάλους τους, ωστόσο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνά τους αλλά και να νικήσουν τον πολύ έτοιμο Νιλ Έθεριτζ, ο οποίος όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών». Το πόσο διατεθειμένη να παίξει ποδόσφαιρο ήταν η Νιούκαστλ φάνηκε και από το γεγονός πως μέσα σε ένα τέταρτο είχε δύο σουτ στον στόχο, όσα είχε και σε ολόκληρο το ματς κόντρα στην Τότεναμ. Έκτοτε, όμως, ο ρυθμός άρχισε να πέφτει αισθητά, με το ημίχρονο να κυλάει στην ουσία χωρίς συγκινήσεις. Αξιοσημείωτη φάση ήταν αυτή του 34ου λεπτού, όταν ο Κένεντι έπαιξε πολύ επικίνδυνα στον Βίκτορ Καμασάρα τον οποίο και κλώτσησε, αλλά δεν γλίτωσε την κόκκινη. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ο Κένεντι ήταν από τους χειρότερους της Νιούκαστλ, μιας και σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν έκανε ούτε μία σωστή μεταβίβαση από όσες επιχείρησε. Ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που το... κατάφερε, μετά τον Νίκολα Κάλινιτς το 2010.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με ευκαιρία για την Κάρντιφ, με τον Κένετ Ζοχορέ να αστοχεί με το κεφάλι έπειτα από ιδανική σέντρα και κάτω από εξαιρετικές συνθήκες για γκολ. Αυτή ήταν η πρώτη φάση-καρπός της υπεροχής που ήθελαν να βγάλουν οι γηπεδούχοι, αλλά και προμήνυμα γι’ αυτό που θα ακολουθούσε. Ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ανακάμψουν, δέχονταν όλο και περισσότερη πίεση στις γραμμές τους, με τον Τζόντζο Σέλβι που συνεχώς άκουγε τα... πάντα επειδή έπαιζε στην Σουόνσι, να κόβει εξαιρετικά μια πάσα που προοριζόταν για ασίστ. Δύο λεπτά αργότερα (66’), ο Άιζακ Χέιντεν που είχε έρθει από τον πάγκο στο ημίχρονο συμπλήρωσε 22 λεπτά στο χορτάρι και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, με τον Κρεγκ Πόσον να αφήνει εν τέλει τη Νιούκαστλ με δέκα παίκτες (σ.σ και απευθείας αποβολή) για να της δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την ζωή.

Ο Νιλ Γουόρνοκ έκανε αλλαγές στην ομάδα του και προσπάθησε να της δώσει μεγαλύτερη ώθηση, αλλά αυτός που δεν πείραξε ήταν ο Τζος Μέρφι, που παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο και είδε τον δίδυμο αδερφό του, Τζέικομπ Μέρφι, να περνάει κι αυτός στο χορτάρι με τη φανέλα της Νιούκαστλ. Ήταν τα έκτα δίδυμα που έχουν παίξει στο ίδιο ματς της Πρέμιερ Λιγκ. Πίσω στο παιχνίδι μας, η Νιούκαστλ προσπάθησε κι αυτήν με την σειρά της να βγάλει όσες δυνάμεις είχε, πίεσε ψηλά σε κάποιες φάσεις, αλλά δεν έβγαλε κάτι από αυτό, για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις και το πέναλτι που κέρδισε!

Για κάποιον λόγο, και ενώ είχε αποδείξει πως δεν τα πήγαινε και πολύ καλά στο ματς, ο Κένεντι ανέλαβε την εκτέλεσή του, με τον Έθεριτζ να προβλέπει σωστά και να αποκρούει για να χαρίσει στην ομάδα του έναν βαθμό διατηρώντας την ισοπαλία.

Γιώργος Σιάφας