Με εμπειρία από… Πρέμιερ Λιγκ η Μπασακσεχίρ

Το εμπόδιο της τουρκικής Μπασακσεχίρ καλείται να ξεπεράσει απόψε (16/8, 21:45)η Μπέρνλι, ώστε να βρεθεί στα play-offs του Γιουρόπα Λιγκ. Και παρά το άσημο όνομα των Τούρκων στα ευρωπαϊκά κύπελλα, εντούτοις πλέον διαθέτουν ονόματα που έχουν ζήσει την εμπειρία της Πρέμιερ Λιγκ και ξέρουν από πρόσωπα και καταστάσεις στο Νησί…



Με εμπειρία από… Πρέμιερ Λιγκ η Μπασακσεχίρ

Οι «κλάρετς» υποδέχονται τον τουρκικό σύλλογο από την Κωνσταντινούπολη απόψε, στη ρεβάνς του 0-0 της Τουρκίας, με τον νικητή της αναμέτρησης να προκρίνεται στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου θα συναντήσει τον νικητή των αναμετρήσεων Λουκέρνης-Ολυμπιακού.

Ναι μεν η Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ δεν αποτελεί… παραδοσιακή δύναμη της γέιτονας χώρας και δη στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, διαθέτοντας παράλληλα παίκτες αξίας που έχουν αγωνιστεί και στα αγγλικά γήπεδα!

Κύριος εξ αυτών, φυσικά ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ! Στα 34 του πλέον, βγάζει το… ψωμί του στην Τουρκία, στο παρελθόν όμως έχει κάνει καλά σχετικά περάσματα από Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι στη συνέχεια.

Αποτέλεσμα εικόνας για adebayor

Mε τις δυο προαναφερθείσες ομάδες έχει αγωνιστεί παλιότερα και ο Γάλλος μπακ, Γκαέλ Κλισί, μέχρι που πήρε την απόφαση να αφήσει το Νησί μετά από 14 χρόνια για να συνεχίσει στην τουρκική Σούπερ Λιγκ από πέρυσι.

Σχετική εικόνα

Aν και πλησιάζει στα 37 του αισίως, ο Εμρέ Μπελόζογκλου αποτελεί χαρακτηριστική μορφή του τουρκικού ποδοσφαίρου και έχει αγωνιστεί σε σπουδαίες ομάδες (Ατλέτικο, Ίντερ), μια εξ αυτών και η Νιουκάστλ, την τριετία 2005-2008.

Σχετική εικόνα

O Γκοκχάν Ινλέρ πάλι, μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει κατακτήσει και το μετάλλιο του πρωταθλητή στην Αγγλία, αφού αποτέλεσε μέλος της Λέστερ, στην μυθική σεζόν 2015/16 που έφτασε στο τρόπαιο του πρωταθλητή για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της!

Αποτέλεσμα εικόνας για gokhan inler leicester

Τέλος, παρότι είναι μόλις 23 χρονών, ο μέσος Κερίμ Φρέι έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε Φούλαμ, Κάρντιφ (δανεικός) και Μπέρμιγχαμ μέχρι και το 2017, όταν και επέστρεψε στη χώρα του για λογαριασμό της Μπασακσεχίρ.

Αποτέλεσμα εικόνας για kerim frei fulham

Xρήστος Γραβιάς