Με Σάουθγκεϊτ πάει ψηλά η Αγγλία

Στην καλύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA από το 2013 βρέθηκε η εθνική ομάδα της Αγγλίας μετά και την πορεία μέχρι και τα ημιτελικά του Μουντιάλ 2018. Κατρακύλησε η Γερμανία με πτώση 14 θέσεων από την κορυφή!  



Με Σάουθγκεϊτ πάει ψηλά η Αγγλία

Τεράστιο κάζο για τα «πάντσερ» μετά από την τραγική παρουσία τους στα γήπεδα της Ρωσίας και μια μεγάλη ανταμοιβή για τα «τρία λιοντάρια» που χωρίς να το περιμένει κανείς κατάφεραν να βρεθούν μια ανάσα πριν από τον μεγάλο τελικό.

Η FIFA ανακοίνωσε τη νέα παγκόσμια κατάταξη, η οποία εννοείται πως έχει τεράστιες αλλαγές έπειτα και από το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη το φετινό καλοκαίρι.

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και την πίστη που ανέκτησαν όλοι οι οπαδοί των «λιονταριών» για τις δυνατότητες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας τους, βρέθηκε στην υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί την τελευταία πενταετία.

Από το νούμερο 4 του 2013, οι Άγγλοι είναι πλέον στο 6ο σκαλί της κατάταξης, μπαίνοντας ξανά μέσα στη 10άδα και πραγματοποιώντας άνοδο έξι θέσεων.

Εννοείται πως μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ, του πρώτου μετά από το 1998 για τους «τρικολόρ», η εθνική ομάδα της Γαλλίας βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, ενώ στη 2η θέση με την ελάχιστη άνοδο, υπάρχει πλέον το Βέλγιο που κέρδισε τις εντυπώσεις και έκανε υπερήφανο το έθνος του, με την συμμετοχή στον μεγάλο τελικό και την κατάκτηση της 3ης θέσης στο τουρνουά, μετά τη νίκη επί της Αγγλίας στον μικρό τελικό.

Όσον αφορά στους Γερμανούς, αυτοί... υπέστησαν δεύτερο σοκ μετά από τον αποκλεισμό στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ακόμα κι αν ανάθαρρησαν μετά το 2-1 επί της Σουηδίας στο δεύτερο παιχνίδι, ήρθε η ήττα (2-0) από τη Νότια Κορέα, που ήδη είχε αποκλειστεί!  Από την πρώτη θέση, τα «πάντσερ» κατρακύλησαν 14 θέσεις, έχοντας βρεθεί πλέον στο Νο.15. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν εκτός Top-5 από το 2005! 

Κώστας Ζάλιαρης