Ο Σάρι θα κάνει την Τσέλσι και πάλι να ευχαριστιέται το παιχνίδι!

Πρώτα από όλα  έχει χαλαρώσει τους κανόνες του προκατόχου του στον πάγκο της  Τσέλσι  για τη διατροφή και την προπόνηση καθώς και την εντολή  ότι οι παίκτες έπρεπε να παραμείνουν μαζί σε ένα ξενοδοχείο τη νύχτα πριν από τα εγχώρια παιχνίδια. Και αυτή η κίνηση του Σάρι κερδίζει ήδη τους παίκτες και δημιουργεί κλίμα συντροφικότητας στο Στάμφορντ Μπριτζ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 



Ο Σάρι θα κάνει την Τσέλσι και πάλι να ευχαριστιέται το παιχνίδι!

Ο Ιταλός τεχνικός ελπίζοντας να τους δώσει μεγαλύτερη ελευθερία καθώς χτυπάει με την ομάδα του σε υψηλότερους στόχους και θεωρεί πως με το να περιορίζει τους παίκτες δεν εισπράττει πιο πολλά αγωνιστικά, οπότε προτιμάει να χαλαρώσει το προηγούμενο καθεστώς. 

Μάλιστα ο μάνατζερ της Τσέλσι εγκατέλειψε την πρακτική της ομάδας να  παραμένουν όλοι μαζί στο ξενοδοχείο του Chelsea Village τις νύχτες, πριν από ένα βράδυ με παιχνίδι εντός, ένα μέτρο που εισήγαγε ο Κόντε  και δεν ήταν καθόλου δημοφιλές σε πάρα πολλούς παίκτες. Είναι πλέον ελεύθεροι να μείνουν στο σπίτι και να ενταχθούν στην αποστολή συναντώντας τους συμπαίκτες τους την ημέρα του αγώνα.

Ο Σάρι επέτρεψε επίσης μια ευρύτερη επιλογή τροφίμων αφού η διατροφική σύμβουλος του Κόντε είχε περιορίσει κατά πολύ δημοφιλή πράγματα στη καθημερινή ζωή των παικτών. 

Με αυτές τις απλές κινήσεις έχει αλλάξει το κλίμα και ήδη είναι ολοφάνερο πως ποδοσφαιριστές των μπλε διασκεδάζουν πολύ περισσότερο μέσα στο γήπεδο κάτι που φάνηκε στην πρεμιέρα και τη νίκη με 3-0 στο Χάντερσφιλντ. Ο τρόπος επίσης παιχνιδιού, με την ομάδα να παίρνει πρωτοβουλίες από την αρχή του αγώνα χωρίς να αφήνει την μπάλα στον αντίπαλο είναι φανερό πως αρέσει και στους ίδιους και στους οπαδούς. Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς εάν η εποχή Σάρι  στην Τσέλσι θα είναι εξίσου επιτυχημένη με εκείνη του Αντόνιο Κόντε και τους τίτλους που πήρε αφού σε δύο σεζόν, ανέδειξε την ομάδα πρώτα πρωταθλήτρια και έπειτα κυπελλούχο Αγγλίας. Αλλά εκείνο που είναι σίγουρο, είναι πως η φετινή Τσέλσι χωρίς γκρίνια έχει μπει αποφασισμένοι να διεκδικήσει στα ίσια πρώτα την επιστροφή της στην τετράδα και γιατί όχι ακόμα και τον τίτλο. Για να γίνει αυτό επιχειρεί ο Ιταλός τεχνικός να αλλάξει το κλίμα και να κάνει την ομάδα να ευχαριστιέται και πάλι το ίδιο το παιχνίδι. Αν το πετύχει σε πλήρη βαθμό όλα είναι δυνατά.