Γκουαρντιόλα: «Πάμε πάλι από την αρχή…»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ξεκάθαρος! Σαφώς και η περσινή επιτυχία της Μάντσεστερ Σίτι θα αποτελέσει αφετηρία για τη νέα σεζόν, όμως αρνείται να δεχτεί ότι η ομάδα του έχει από τώρα τον πρώτο λόγο για την back to back κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ!  



Γκουαρντιόλα: «Πάμε πάλι από την αρχή…»

Ο τεχνικός των «πολιτών» περιμένει φέτος πιο ανταγωνιστικές τις διεκδικήτριες του τίτλου και γι΄αυτό απέφυγε και τα… μεγάλα λόγια!

«Πέρυσι ήμασταν οι καλύτεροι, δεν χωρά αμφιβολία σε αυτό, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας. Μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πέρυσι, όμως το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι άλλες ομάδες. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε όπως την περασμένη περίοδο, όμως ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Τσέλσι ή η Τότεναμ μπορούν να τα πάνε καλύτερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Καταλανός τεχνικός και συνέχισε:

«Μπορούμε να είμαστε τέλειοι, όμως το ίδιο μπορούν και οι άλλοι! Είναι λάθος να μην υπολογίζουμε τους άλλους διεκδικητές. Πράγματι την περσινή σεζόν υπήρξε μια απόσταση μεταξύ μας, αλλά για φέτος δεν γνωρίζω ακόμα».

Πάντως όπως και να' χει, η περσινή σεζόν δεν ξεχνιέται, αντίθετα αποτελεί για τη Σίτι μια αφετηρία για τη μελλοντική της κυριαρχία: «Ο κόσμος λέει να αφήσουμε πίσω τι έγινε πέρσι! Σε καμία περίπτωση… Δεν θέλω να το ξεχάσω αυτό. Ξέρω πολύ καλά τι κάναμε και πετύχαμε και από πού πρέπει να ξεκινήσουμε φέτος.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως επειδή τα καταφέραμε πέρσι, θα γίνει και φέτος. Κανείς δεν μπορεί να μου το εγγυηθεί αυτό. Ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Αυτή είναι και η ομορφιά! Μια νέα πρόκληση»!