Διέσυρε την Ντέρμπι η Λιντς

Με μία ακόμη νίκη συνέχισε στην φετινή Τσάμπιονσιπ η Λιντς, που διέσυρε εκτός έδρας την Ντέρμπι με σκορ 4-1. Πήρε την πρώτη της νίκη -με εντυπωσιακό τρόπο- μετά τον υποβιβασμό της στην Τσάμπιονσιπ η Γουέστ Μπρομ, στην κορυφή του πίνακα η Μίντλεσμπρο.



Διέσυρε την Ντέρμπι η Λιντς

Στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της ημέρας, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα χρειάστηκε 21 λεπτά για να πετύχει δύο τέρματα, με το επιθετικό ποδόσφαιρο του «Τρελού» να αποδίδει καρπούς και να ακυρώνει την ισοφάριση εκείνης του Φρανκ Λάμπαρντ που στο 12Ά έφερε προσωρινά το ματς στα ίσα. Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους στο δεύτερο ημίχρονο, με το 2-1 να μετατρέπεται σε 4-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Νωρίτερα, στο πιο χορταστικό ματς της ημέρας η Γουέστ Μπρομ δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά με κύριο πρωταγωνιστή τον Τζέι Ροντρίγκες ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 και με ακόμη ένα τέρμα του Χάρβι Μπαρνς βρέθηκε να προηγείται 3-1. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, όμως το μόνο που κατάφερναν ήταν να μειώνουν, αφού στο 3-2 του Πούκι απάντησε ο Ρόμπσον-Κανού (4-2). Ο Χάνλι βρήκε και αυτός το βάθος της εστίας στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά το γκολ του αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετό.

Σε ένα άλλο εντυπωσιακό ματς, η ¶στον Βίλα ξεπέρασε το εμπόδιο της Γουίγκαν με ανατροπή μιας και ενώ βρέθηκε να χάνει 2-1 (σ.σ επίσης με ανατροπή), με τον Μπγιάρνασον να σκοράρει στα τελευταία δευτερόλεπτα και να προσθέτει ακόμη ένα τέρμα (σ.σ τελικό 3-2) στο αυτογκόλ του Ντάκλεϊ με το οποίο είχε γίνει το 2-2 από το 63ο λεπτό. Μαζί με τους «χωριάτες» και την Λιντς, το μάξιμουμ βαθμών μετά από δύο αγώνες πήρε και η Σουόνσι, με το ισχνό 1-0 επί της Πρέστον.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

¶στον Βίλα – Γουίγκαν 3-2

Μπλάκμπερν – Μίλγουολ 0-0

Μπόλτον – Μπρίστολ Σίτι 2-2

Μίντλεσμπρο – Μπέρμιγχαμ 1-0

Νόριτς – Γουέστ Μπρομ 3-4

Νότιγχαμ Φόρεστ – Ρέντινγκ 1-0

ΚΠΡ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-2

Ρόδεραμ – Ίπσουιτς 1-0

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Χαλ 1-1

Στόουκ – Μπρέντφορντ 1-1

Σουόνσι – Πρέστον 1-0

Ντέρμπι – Λιντς 1-4

Γιώργος Σιάφας