Απέδρασε η Τότεναμ από το St.James' Park

Η Νιούκαστλ είχε δυο δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες, σθένος και αντοχές, όμως η Τότεναμ κατάφερε να φύγει από το St.James' Park με τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας 2-1 με όλα τα γκολ που επιτεύχθηκαν από το πρώτο ημίχρονο.  



Απέδρασε η Τότεναμ από το St.James' Park

Η ποιότητα της Τότεναμ ήταν η αιτία που δεν μπορούσε να φανεί αρκετή η διάθεση που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο η Νιούκαστλ. Τα «σπιρούνια» με δύο πολύ καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, στο 8ο και το 18ο λεπτό βρήκαν δυο γκολ, αδιαφορώντας και για την προσωρινή ισοφάριση των γηπεδούχων σε ένα εξαιρετικό πρώτο 20λεπτο στο «St.James' Park». Ο Βερτόνχεν άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά και με την τεχνολογία να δίνει τη λύση αφού η μπάλα πέρασε για 9 χιλιοστά την τελική γραμμή. Ο Ζοσελού με... αρχοντικό στυλ «εκτέλεσε» από κοντά τον Γιορίς για το 1-1. Από το δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά απάντησε εκ νέου για τους Λονδρέζους ο Ντέλε Άλι για να δώσει νέο προβάδισμα στα «σπιρούνια», που πλέον είχαν τρόπο να σταματήσουν τις προθέσεις αντεπιθέσεων από τις «καρακάξες», δίχως όμως να είναι πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους τους.

Το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ αναθάρρησε με την έναρξη της επανάληψης και κατάφερε να τρομάξει σε αρκετές περιπτώσεις την Τότεναμ. Βέβαια, χρειαζόταν γκολ κι όχι απλά να... φοβερίσει τον αντίπαλό της, ωστόσο, ο Ντιαμέ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 47' και λίγο πιο μετά, ο Κένεντι έχασε τρομερή ευκαιρία από εκπληκτική προωθημένη μπαλιά του Ζοσελού που τον έστειλε μόνο στην περιοχή... Η εικόνα της Νιούκαστλ, μέχρι να έρθει το σημείο της φυσιολογικής κόπωσης λόγω του πρώιμου σταδίου της σεζόν, ήταν αρκετά καλή, ωστόσο, ο Ροντόν στο ντεμπούτο του στην αιχμή του δόρατος, έδειχνε να ψάχνεται πολύ για να βρει πατήματα και να ταιριάξει στον τρόπο παιχνιδιού της νέας του ομάδας. Η Τότεναμ, φάνταζε να... υπομένει ό,τι συνέβαινε στην εξέλιξη του παιχνιδιού με απώτερο σκοπό να κρατήσει το προβάδισμα και τη νίκη, έχοντας κι εκείνη μια εξαιρετική στιγμή με τον Ντέλε Άλι που όμως μπερδεύτηκε και βρήκε τη μπάλα με το γόνατο αποτυγχάνοντας απλά να σκοράρει απέναντι από τον Ντουμπράβκα. Λίγο πριν το φινάλε και με τους γηπεδούχους να παλεύουν μέχρις εσχάτων, ο Ροντόν είδε τη μπάλα να χτυπάει αργά και βασανιστικά στο δοκάρι του Γιορίς από κόντρα στον Βερτόνχεν και το τελικό σφύριγμα έχρισε νικήτρια την Τότεναμ, όμως είχε ζεστό χειροκρότημα για την εικόνα της Νιούκαστλ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Γέντλιν, Λασέλ, Κλαρκ, Ντουμέτ, Ρίτσι (69' Ατσού), Σέλβεϊ, Ντιαμέ, Κένεντι, Πέρεθ (81' Μούτο), Ζοσελού (59' Ροντόν)

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Σισοκό, Ντάιερ (87' Γιορέντε) (88' Γιορέντε), Λούκας Μόουρα (68' Ντεμπελέ), Έρικσεν, Άλι (80' Σον), Κέιν

Κώστας Ζάλιαρης