Big Ben: Γκολ στο Ντέρμπι-Λιντς, ευκαιρία για Πόρτσμουθ

Ύστερα και από την χθεσινή έναρξη της «μεγάλης» Πρέμιερ Λιγκ, η ποδοσφαιρική δράση στο Νησί βρίσκεται πλέον σε φουλ ρυθμούς. Οι μικρότερες κατηγορίες(Τσάμπιονσιπ, Λίγκ Ένα, Λίγκ Δύο) έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα διεξάγεται η δεύτερη αγωνιστική. Το δείγμα είναι σαφέστατα μικρό ακόμα, ωστόσο σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να κάνουμε κάποιες επιλογές, με αρκετή προσοχή και σύνεση φυσικά.  



Big Ben: Γκολ στο Ντέρμπι-Λιντς, ευκαιρία για Πόρτσμουθ

Στην Τσάμπιονσιπ σήμερα το απόγευμα(19:30) διεξάγεται η αναμέτρηση Ντέρμπι-Λιντς. Και οι δύο ομάδες περιλαμβάνονται σε αυτές που θα παλέψουν με αξιώσεις για να μπουν στα πλέι-οφ ανόδου. Η Ντέρμπι με τον Φρανκ Λάμπαρντ προπονητή ξεκίνησε με νίκη το Πρωτάθλημα, παίρνοντας στις καθυστερήσεις τους τρεις πόντους στην έδρα της Ρέντινγκ. Τα ¨κριάρια¨ δεν εντυπωσίασαν με την απόδοση τους, έδειξαν όμως θέληση και πάθος μέχρι το τέλος και ανταμείφθηκαν. Στη Λίντς όλα κινούνται γύρω από τον τεράστιο Μαρσέλο Μπιέλσα που έχει φέρει άνεμο αισιοδοξίας στο σύλλογο. Το πρώτο δείγμα ήταν εντυπωσιακό αφού κέρδισε με 3-1 την πολύ ισχυρή και εκ των φαβορί για άνοδο Στοουκ. Τα στοιχεία που εμφάνισε η ομάδα ήταν τα αναμενόμενα για Μπιέλσα, δηλαδή καλή οργάνωση επιθετικά και πολλή πίεση στην μπάλα. Η διάρκεια είναι το μεγάλο ζητούμενο για τα ¨παγώνια¨. Καλύτερη εμφάνιση από τη Λίντς και στο 3,15 που μας προσφέρει ο ΟΠΑΠ την επικράτηση της φαντάζει μεγάλο. Είπαμε όμως πως είναι αρχή και χρειάζεται σύνεση οπότε η διπλή ευκαιρία του Χ2 στο 1,67 και το γκολ/γκολ στο 1,60 φαντάζουν αρκετά καλές επιλογές.

Στο Πρωτάθλημα της LeagueOne, η Ρότσντειλ υποδέχεται την Πίτερμπρο. Και οι δύο την πρώτη αγωνιστική νίκησαν με σκορ 2-1 τις Μπέρτον(εκτός) και Μπρίστολ Ρόβερς αντίστοιχα. Ενδιαφέρον στοιχείο ακόμα είναι πως οι δύο σημερινοί αντίπαλοι είχαν πετύχει και τα δύο γκολ μεχρι το 26ο λέπτο. Για σήμερα θα επιλέξουμε το γκολ/γκολ που μας προσφέρει ο ΟΠΑΠ στο 1,62.

Παραμένουμε στην ίδια διοργάνωση και μεταφερόμαστε στο Μπλάκπουλ. Η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί την Πόρτσμουθ. Σύννεφα έχουν μαζευτεί πάνω από την Μπλάκπουλ καθώς στην προβληματική εμφάνιση της πρώτης αγωνιστικής ήρθε να προστεθεί η ξαφνική παραίτηση του προπονητή Γκάρι Μπόγερ. Στον πάγκο θα κάτσει ο υπηρεσιακός Τέρι Μακφίλιπς. Ιδιαίτερη ενίσχυση δεν υπήρξε στην ομάδα και οι πρόβλεψεις για την πορεία της ομάδας μόνο αισιόδοξες δεν είναι. Η Πόρτσμουθ δεν έκανε καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα, ωστόσο κέρδισε με 1-0. Οι βλέψεις για την φετινή χρονιά φτάνουν πολύ ψηλά, άρα πρέπει να ανεβάσει άμεσα στροφές. Το υλικό για τα δεδομένα της κατηγορίας είναι πολύ καλό και η χημεία μεταξύ των παικτών το μόνο ζητούμενο. Η απόδοση νίκης της Πόρτσμουθ στον ΟΠΑΠ ειναί στο 2,40 και φαντάζει άκρως δελεαστική.

Συνοπτικά

Ντέρμπι-Λιντς γκολ/γκολ 1,60

Ρότσντειλ- Πίτερμπρο γκολ/γκολ 1,62

Μπλάκπουλ- Πόρτσμουθ 2 2,40

Νίκος Κεραμύδας