Βασιλίας του... ξοδέματος για το καλοκαίρι, ο Γιούργκεν Κλοπ

Η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που διέθεσε τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη αντίπαλό της στο φετινό καλοκαίρι ώστε να ενισχύσει το ρόστερ της, ξεπερνώντας στο σύνολο τα 160 εκατ.λίρες!  



Βασιλίας του... ξοδέματος για το καλοκαίρι, ο Γιούργκεν Κλοπ

Με τον Ναμπί Κεϊτά να ολοκληρώνει τη μετακίνησή του από τη Λειψία στο «Άνφιλντ» έναντι 52,7 εκατ.λιρών, τον Φαμπίνιο να μετακομίζει από το Μονακό στο Λίβερπουλ για 43,7 εκατομμύρια, τον Σακίρι να κάνει τη διαδρομή από το Στόουκ στο Μέρσεϊσαϊντ με κόστος 13,5 εκατ.λίρες και τον Άλισον Μπέκερ να προστίθεται στο ρόστερ με... προσωρινό ρεκόρ ποσού στα 67 εκατομμύρια, η Λίβερπουλ είναι η νικήτρια στη διάθεση χρημάτων για τη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2018 με τα 164 εκατ.

 Δεύτερη έρχεται η Τσέλσι με τις μόλις τέσσερις προσθήκες στο δυναμικό της, αποκτώντας τους Κέπα Αριθαμπαλάγκα (ξεπέρασε το ποσό του Άλισον και έγινε ο ακριβότερος τερματοφύλακας με το ποσό των 71,6 εκατομμυρίων), Ματέο Κόβασιτς (δανεικός), Ρομπ Γκριν (ελεύθερος) και Ζορζίνιο (στα 57 εκατ.λίρες). Το σύνολο των «μπλε» ανήλθε στα 123,3 εκατομμύρια.

Προκαλεί αίσθηση, αλλά έγιναν αρκετές κινήσεις, η παρουσία της Γουέστ Χαμ στην τρίτη θέση των ομάδων που διέθεσαν τα περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα «σφυριά» του Μανουέλ Πελεγκρίνι έβαλαν στόχο ν’ ανέβουν επίπεδο και απέκτησαν τους Λούκας Πέρεθ, Φελίπε Άντερσον, Γιαρμολένκο, Γουίλσιρ, Φρέντερικς, Φαμπιάνσκι, Κάρλος Σάντσες, Μπαλμπουένα, Ίσα Ντιόπ και Σάντε Σίλβα. Στα 89,5 εκατομμύρια σταμάτησαν οι Λονδρέζοι, ενώ, 71,1 εκατ.λίρες διέθεσε η Άρσεναλ που βρέθηκε στο 4ο σκαλί.

Μέσα στη 10άδα, αλλά στην 8η και την 9η θέση αντίστοιχα οι δύο σύλλογοι του Μάντσεστερ, με τη Σίτι να έχει αποκτήσει τον Ριγιάντ Μαχρέζ από τη Λέστερ και τη Γιουνάιτεντ να παίρνει τους Φρεντ, Ντάλοτ και Λι Γκραντ, ενώ, πριν από την τελευταία με... το απόλυτο μηδενικό, Τότεναμ, βρίσκεται η Λέστερ στα 84,2 εκατομμύρια, από τις προσθήκες των Μάντισον, Ρικάρντο Περέιρα, Τζόνι Έβανς, Ντάνι Γουόρντ, Ραχίντ Γκεζάλ, Φίλιπ Μπένκοβιτς και Τσαγκλάρ Σογιούνκου.

Δείτε τη λίστα: 

Κώστας Ζάλιαρης