Επίσημο το deal για Κουρτουά, ανακοίνωσε Κόβασιτς η Τσέλσι!

Η Τσέλσι ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την παραχώρηση του Τιμπό Κουρτουά, σε ένα deal στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο δανεισμός του Ματέο Κόβασιτς από τη «βασίλισσα» στους «μπλε». 



Επίσημο το deal για Κουρτουά, ανακοίνωσε Κόβασιτς η Τσέλσι!

Η θητεία του Τιμπό Κουρτουά στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι. 

Ο Βέλγος τερματοφύλακας, μετά και την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, με την τρομερή πορεία της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, που έφτασε μέχρι και την 3η θέση του τουρνουά, επέλεξε να κάνει το επόμενο, μεγάλο βήμα. 

Η Τσέλσι γνωστοποίησε πως η συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την παραχώρηση του Κουρτουά είναι πλέον επίσημη, με τον διεθνή πορτιέρε να «πετάει» για την ιβηρική χερσόνησο την Πέμπτη ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο συνεργασίας. 

Στο deal των δύο συλλόγων συμπεριλήφθηκε ο δανεισμός του Κόβασιτς στους «μπλε» για έναν χρόνο, δίχως να διευκρινιστεί αν εξασφαλίστηκε και οψιόν αγοράς για το αγγλικό κλαμπ. 

Το κόστος της μεταγραφής του Κουρτουά θα φτάσει στα 40 εκατ.λίρες, ενώ, o 26χρονος αποχωρεί έπειτα από εφτά χρόνια (τρεις σεζόν δανεικός στην Ατλέτικο), πανηγυρίζοντας δύο πρωταθλήματα Πρέμιερ, ένα Κύπελλο κι ένα Λιγκ Καπ. 

Κώστας Ζάλιαρης