Ο Μουρίνιο είναι πια μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης!

Η ανοιχτή σύγκρουση στην οποία βρίσκεται ο Ζοσέ Μουρίνιο με τον Εντ Γούντγουορντ μπαίνει σε φάση πολέμου με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην έχει πλέον επαφές με τον προπονητή πλην μιας σύντομης χειραψίας λιγότερο των 30 δευτερολέπτων στο αεροδρόμιο πριν λίγες μέρες. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο Μουρίνιο είναι πια μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης!

Έγκυροι αναλυτές στη Βρετανία κάνουν λόγο για ένα ακήρυχτο πόλεμο πλέον που δεν αποκλείεται να εκτροχιαστεί ως κατάσταση αν μέχρι την Πέμπτη, στο φινάλε των μεταγραφών (και μόλις 24 ώρες πριν την πρεμιέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Λέστερ) δεν έχουν ολοκληρωθεί τουλάχιστον δυο μεταγραφές!

Οι αγγλικοί σύλλογοι πήραν πέρσι την απόφαση να ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος πριν την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ. Βέβαια οι ξένοι σύλλογοι μπορούν να αποκτήσουν παίκτες μέχρι τις 31 Αυγούστου οπότε για παράδειγμα ο Μαρσιάλ μπορεί να φύγει για τη Γιουβέντους ή την Παρί και μετά την Πέμπτη αλλά η Γιουνάιτεντ δεν θα μπορεί να φέρει άλλον στο Ολντ Τράφορντ. 

Ο Μουρίνιο παραδοσιακά στην τρίτη του σεζόν έρχεται σε σύγκρουση με όλους και με όλα κάτι που ξεκίνησε στην Τσέλσι συνεχίστηκε στην Ρεάλ και ξανά συνέβη το 2016 στην δεύτερη παρουσία του στο Λονδίνο. Φυσικά δεν έγινε στην Ίντερ αλλά εκεί δεν έμεινε για τρίτη σεζόν ενώ τώρα στη Γιουνάιτεντ είναι ολοφάνερο πως του φταίει το σύμπαν. 

Πάρα πολύ πετυχημένα ένας από τους πιο πιστούς αναγνώστες της στήλης ο Άκης Ασημακόπουλος μου τον έχει χαρακτηρίσει ως Παλαιοπροφήτη της παλαιάς διαθήκης δηλαδή την ώρα που η Καινή διαθήκη του ποδοσφαίρου έχει εκφραστεί από τη δουλειά κυρίως του Πεπ αλλά και του Κλοπ ακόμα και του Ποτσετίνο παρότι δεν έχει κατακτήσει τίτλους. 

Είναι αλήθεια πως για χρόνια το μεγάλο ατού του Ζοσέ ήταν πως κέρδιζε. Επίσης οι παίκτες που είχε υπό τις διαταγές του έπεφταν στη φωτιά για αυτόν, τουλάχιστον μέχρι την Ίντερ και κυρίως εκείνοι της Τσέλσι. Αυτό το έχει απωλέσει και η πρόσφατη άρνηση του Κόβατσιτς να μη συζητήσει καν να μεταγραφεί στη Γιουνάιτεντ έχει φαρδιά πλατιά τη δική του παρουσία ως υπογραφή! Μετά τον τρόπο που χειρίστηκε τον Πογκμπά και τον Μιχιταριάν αλλά και πως στα χέρια του έμειναν στάσιμοι ο Ράσφορντ και ο Μαρσιαλ κανένας νέος παίκτης δε θα ήθελε να δουλέψει μαζί του! Αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται.

Ο Γούντγουορντ από την άλλη έχει κάνει τεράστιες λάθος κινήσεις που ουσιαστικά δημιουργούν τσουνάμι αντιδράσεων! Ήδη πι μπουκμεικερς τον δίνουν τον Μουρίνιο ως πρώτο υποψήφιο μαζί με τον Γουόρνοκ της Κάρντιφ για απομάκρυνση  κάτι που όταν αναλάμβανε το 2016 ίσως να μη φανταζόταν κανείς. Θυμίζω πάντως πως σε αυτή τη στήλη το 2013 όταν ανακοινώθηκε ο Μόιες πως θα αντικαταστήσει τον Σερ Αλεξ, έλεγα πως είναι καταδικασμένη περίπτωση. Και μάλιστα τόνιζα πως η προσωπικότητα του Σκωτσέζου είναι τέτοια  που θα ακύρωνε τον οποιονδήποτε διάδοχο ακόμα και τον Ζοσέ που τότε ήταν  στα ντουζένια του, και  θα αποτύγχανε ακόμα και αυτός αναλαμβάνοντας! 

Έχω κρατημένα ακόμη τα μηνύματα 11 φίλων της Γιουνάιτεντ που μου έλεγαν πολλά, με το πιο μαλακό πως ήμουν υπερβολικός και ο Ζοσέ ήταν κομμένος και ραμμένος για το Ολντ Τράφορντ. Αποδεικνύεται στην πράξη πως δεν είναι και φυσικά πως η σκιά του Σερ Αλεξ θα παραμένει ασήκωτο φορτίο για οποιονδήποτε θελήσει να καθίσει στον πάγκο της πιο πετυχημένης αγγλικής ομάδας στην εποχή της Πρέμιερ Λιγκ. 

Όσο για το πόσο του δίνω; Μέχρι τα Χριστούγεννα αν δεν ξεκινήσει καλά. Αλλά ακόμη και αν αρχίσει καλά, με την κυκλοθυμία του πάντα θα ακροβατεί η κατάσταση σε τεντωμένο σχοινί! Και το βασικό ζήτημα είναι  πως ο Μουρίνιο έχει γίνει μέρος πλέον του προβλήματος και όχι της λύσης του!